Konya Ticaret Borsası yönetiminden ziyaret

Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik ve Meclis Başkanı Mehmet Namık Köklüsoy Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinden oluşan 22 kişilik heyet Çanakkale Ticaret Borsasını ziyaret etti.

Konya Ticaret Borsası yönetiminden ziyaret

Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik ve Meclis Başkanı Mehmet Namık Köklüsoy Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinden oluşan 22 kişilik heyet Çanakkale Ticaret Borsasını ziyaret etti.

13 Nisan 2019 Cumartesi 17:03
Konya Ticaret Borsası yönetiminden ziyaret

Çanakkale Ticaret Borsası hizmet binasında gerçekleşen ziyarette Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Meclis Başkan Vekili İzzet Arıcı, Meclis Katip Üyesi Sinan Yücel, Yönetim Kurulu Üyeleri Cahit Akgül, Ruhi Badem ve Genel Sekreter Sevcan Elver hazır bulundu. Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Konya Ticaret Borsasına teşekkürlerini iletti.

Borsalar arası işbirliği konularının görüşüldüğü ziyarette konuşan Başkan Üzen “Çanakkale’miz, Ülkemizin ve tarihimizin en önemli değeri ve birikimidir. Kültürümüz, tarihimiz coğrafyamız, ürün çeşitliliğimiz ve tarımsal sanayi üretimimiz Çanakkale’nin bir dünya markası haline gelmesinin önemli değerleridir” dedi.  Başkan Üzen İl olarak çok şanslı olunduğumuzu vurgulayarak Çanakkale’miz tarım ve hayvancılıkta çok önemli bir yerde. 111 farklı ürün üretilen ilimizde Tarımsal ürün değerleri toplamımız beş milyar TL’yi aşmış durumdadır. Bitkisel üretimde üretim miktarı bakımından Türkiye’de ilk 10 a giren 45 ürünümüz var dedi. Çanakkale’nin tarımı ve tarıma dayalı sanayisi ile ilgili ve Çanakkale Ticaret Borsasının markalaşma çalışmaları ile ilgili heyete detaylı bilgiler verdi.

Başkan S.Kaya Üzen “Çanakkale son yıllardaki yatırımlarla bu değerlerimize değer katacak olan makro boyuttaki yatırımlarla bu markalarını taçlandırdı. Bu yatırımlar Türkiye Avrupa’ya bağlayacak olan önemli gelişme yollarından biri olan Boğaz Köprüsü, bu köprü üzerinden satacağımız ürünlerimizi üreteceğimiz Ezine Gıda İhtisas OSB ve bu ürünlerimize marka, inovasyon kazandıracağımız Teknokentimiz.  2023 hedeflerimize çok önemli katkı sağlayacağına inandığımız Ezine Gıda İhtisas OSB’yi çok önemsiyoruz. Bölgemizin öncelikli sektörleri arasında yer alan; süt ve süt ürünleri ile zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere, gıda ürünleri üretiminde faaliyet gösteren işletmelerimiz, Gıda İhtisas OSB’nin kurulmasıyla birlikte; kümelenme modeli oluşturmaları ve marka değerlerini arttırarak AB ile rekabet edebilecek standartlara ulaşmaları sağlanacaktır” dedi.

Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Ticaret Borsaları Konsey Başkanı Hüseyin Çevik, “Bizler Borsalar olarak Ülkemizdeki 113 borsanın kardeş borsalar olarak ortak hedef ve uğraşısının ülkemizdeki tarımsal üretimi geliştirmek olduğuna biliyoruz, inanıyoruz. Konya, Türkiye’nin hububat üretiminin yüzde 15’ini karşılıyor. Ayrıca büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta çok gelişmiş bir il konumundayız” dedi

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol