“Küçükkuyu-Midilli seferleri ekonomiye katkı sağlayacaktır”

Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Georgina Soultanapoulo ve Ticaret Ataşesi Doukas Marinopolos, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimini ziyaret etti.

“Küçükkuyu-Midilli seferleri ekonomiye katkı sağlayacaktır”

Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Georgina Soultanapoulo ve Ticaret Ataşesi Doukas Marinopolos, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimini ziyaret etti.

25 Temmuz 2019 Perşembe 14:31
“Küçükkuyu-Midilli seferleri ekonomiye katkı sağlayacaktır”

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fahrettin Ersoy ve Murat Aydoğdu, Sayman Üye Özgür Ekşi, Yönetim Kurulu Üyeleri Akın Yalman, Deniz Tennioğlu, Ersin Kahraman, Semih Toprak, Volkan Temiz, Genel Sekreter Sema Sandal ve GMKA Yatırım Destek Ofisi Çanakkale Koordinatörü Recai Başaran’ın da katıldığı toplantıda karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu.  Ziyarette konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Türkiye ve Yunanistan; tarihsel ve kültürel olarak çok yakın iki Ülke. Ortak coğrafyamızda bizleri birleştiren ortak değerlerimizin, ilişkilerimizin güçlendirilmesi ve fırsatların değerlendirilmesi için büyük şans olduğuna inanıyor ve bunu ekonomik boyutlara taşımak istiyoruz. Son dönemde Ülkelerimiz üst düzey yetkililerinin ziyaretlerinin, siyasi istişarelerinin artması ve bu diyaloğun somut yansımalarını ticaret, ekonomi, ulaştırma ve turizm alanlarında görmek bizleri sevindirmektedir. Yeni seçilen Başbakanınız Kiriakos Miçotakis’in de bu sürece olumlu katkı sunacağına, ilişkileri güçlendireceğine inanıyor ve bu vesile ile tebrik ediyoruz. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Atatürk’ün doğum yerinin Selanik olması dolayısı ile bizim için manevi değeri de olan bir Ülkedir Yunanistan. Sadece Selanik’teki Atatürk Evi’ni görmek için ziyaret edenlerin sayısı yadsınamaz. Biz de Çanakkale olarak; gerek ortak kültürel miraslarımızı yaşatmak, gerekse üst düzey gelişen işbirliği sürecini desteklemek için çalışıyoruz. Midilli seferlerinin başlaması için yıllarca verdiğimiz uğraş ve Odamızın girişimleri sonucunda 27 Mayıs 2018 tarihinde Küçükkuyu-Midilli Seferleri başladı. Yeni oluşturulan bu deniz yolu ile yeni de bir turizm destinasyonu yaratılmış oldu ve inşallah Çanakkale ve Midilli ekonomisine de katkı sağlayacaktır. Odamızda dış ticaret birimi kuruyoruz. İhracatçı sayımızı artırmak yönünde kendimize bir hedef koyduk. Çanakkale bu potansiyele her türlü sahip. En yaşanabilir kent olarak seçildi. Yatırımcıları davet ediyoruz. Ancak; tüm bu memnuniyet verici fırsatlara rağmen sıkıntı yaşadığımız bir konu var ki; vize konusu. Üyelerimizin vize alırken yaşadığı zorlukların bu fırsatların yeterince değerlendirilememesine ve beklenen gelişimin bir türlü sağlanamamasına sebep olduğunu düşünüyoruz. Samimiyetinize ve diplomasi tecrübenize güvenerek bu konuda sizden destek istiyor ve üyelerimize uzun süreli çok girişli vize verilmesi konusunda yardımcı olmanızı talep ediyorum.” dedi. 

“Vize işlemlerinizi kolaylaştırmak bizim işimiz”

Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Georgina Soultanapoulo ise; “Çanakkale’ye 2. resmi ziyaretim. Daha önce Mart ayında da Vali Bey’i ziyaret ettim, Gökçeada’ya da gittim. Ekonomik ilişkilerimizin geliştirilmesini sizin kadar biz de istiyoruz. Ortak projeler yapabiliriz. Mayıs ayında sizin ziyaretiniz, samimi yaklaşımınız bizi çok etkiledi. Hemen iade-i ziyaret yapmak istedik. En yakın zamanda yeni Büyükelçimiz ile de bir ziyaret planlayabiliriz. Vize işlemlerinizi kolaylaştırmak bizim işimiz” diye konuştu. Daha sonra GMKA Çanakkale Koordinatörü Recai Başaran tarafından Çanakkale ekonomisi ve Yunanistan ile ticari ilişkiler konularında bir sunum yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu tarafından günün anısına Başkonsolos Georgina Soultanapoulo ve Ticaret Ataşesi Doukas Marinopolos’a hediye verildi. Öğle yemeğinin ardından Troya Müzesi ziyaret edildi.

     

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol