Mesleğimizin sorunlarını çözmeye odaklanmalıyız

Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun bazı illerdeki Birlik Delegeleri tarafından istifaya çağrılmasına tepki gösterdi.

Mesleğimizin sorunlarını çözmeye odaklanmalıyız

Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun bazı illerdeki Birlik Delegeleri tarafından istifaya çağrılmasına tepki gösterdi.

08 Şubat 2019 Cuma 16:51
Mesleğimizin sorunlarını çözmeye odaklanmalıyız

Bazı illerdeki birlik delegelerinin büyük bir yanlış yapılmış gibi göstererek Birlik Başkanını istifaya davet etmelerinin, mesleki sorunların çözümü sürecine katkısı olmayacağını belirten Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan; “Türkiye Barolar Birliği Başkanı ile Bölge Baro Başkanlarının Rize de yaptıkları bir dizi ziyaret sırasında siyasi parti ayrımı yapmadan İl Başkanlıklarını ziyaret etmeleri ile burada yaptıkları açıklamaların gerekçe yapılarak bazı illerdeki Birlik Delegeleri tarafından Birlik Başkanının istifaya çağrılması sürecini üzüntüyle takip ediyorum. Yapılan açıklamalarda; yaklaşan yerel seçim sürecinde söylemlerin şiddet ve ayrıştırmadan uzak siyaset yapılması istenilmekte,” birlik ve beraberlik çağrısı yapılmaktadır.  Ziyaretler ve açıklamalar ortadayken bu durumu bazı illerdeki birlik delegelerinin büyük bir yanlış yapılmış gibi göstererek Birlik Başkanını istifaya davet etmelerinin, mesleki sorunların çözümü sürecine katkısı olmayacaktır. Siyasi bir düşünce ayrımı olmadan yapılan ziyaretler ile yapılan basın açıklamalarında; Birlik Başkanının istifası gerektirecek bir durum bulunmamaktadır. Bir konuda hepimiz aynı düşünmeyebiliriz fakat düşüncelerimizi özgürce söyleyebilmeliyiz. Burada sıkıntı yoktur. Ama sırf bazı eylem ve söylemleri beğenmedik diye Genel Kurulda seçimle göreve gelen Birlik Başkanın istifasını isteyerek kamuoyunda Barolar Birliğini tartışmaya açtırmanın yanlış olduğunu düşünmekteyim. Eleştiri hakkının kullanılması farklı, yasal sürecin dışında bir eylem beklenmesi farklıdır. Savunmanın güçlendirilmesi ve meslek sorunlarının çözümü süreci içerisinde, Barolar Birliği’ni ve Birlik Başkanını tartıştırmanın ne zamanı ne de zeminidir. Genel Kurullar bu konuların konuşulması ve tartışılması gereken yerdir. Kamuoyu önünde Baroları, Barolar Birliği’ni, Birlik Başkanını konuşmak ve tartışmak yerine, mesleğimizin sorunlarını çözmeye odaklanmalıyız. Mesleğimiz ve mesleki geleceğimize katkı yapmaya çalışmak asıl hedefimiz olmalıdır. Süreç ile ilgili değerlendirmemi kamuoyuyla saygılarımla paylaşırım” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol