Mutan; “Kepez ilçe olmalı”

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Kepez’in ilçe olmasını istediklerini kamuoyuna açıkladı.

Mutan; “Kepez ilçe olmalı”

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Kepez’in ilçe olmasını istediklerini kamuoyuna açıkladı.

27 Eylül 2017 Çarşamba 13:37
Mutan; “Kepez ilçe olmalı”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın ‘Kepez ilçe olmayı hak ediyor’ ifadesinin ardından kamuoyunda konuşulmaya başlanan Kepez beldesinin ilçe olması için harekete geçen Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; “Kepez ilçe olana kadar inatla mücadele vereceğiz” dedi. Kepez Belediyesi’nde konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Mutan, kendisi ve diğer belediye meclis üyeleri dahil olmak üzere Kepez’in ilçe olmasını desteklediklerini söyledi. Başkan Mutan; “Kepez ilçe tabi ki olmalı dedik. Ne yapmalıyız? Ne yapabiliriz noktasından hareketle belediye meclisimiz Kepez’deki siyasi iradenin tamamını kapsıyor. İlçe olmasını istediğimizi beyan eden forma imza attık. 1 Ekim’de imar mevzuatı yine değişiyor. 1,5 yıl sonra sanıyorum yine Kanun çıkacak ve yeniden bir takım düzenlemeler gelecek. Bu imar mevzuatında da yine bir şeyler gelecek. Biz şaşkın vaziyetteyiz. Yani yapılan değişiklikler hangi dönemde yapıldı ve ne oldu ne bitti. İmar mevzuatındaki bu değişiklikleri bırakın askıya alın. Zaten 3 ay ertelemiştiniz. 2019 Mart ayına bırakın o zaman geçsin. Bizde ne yapacağımıza önümüzü görelim. Ama maalesef bir o geliyor, bir buçuk yıl sonra yeni bir yasa ile yeni bir mevzuat hazretleri gelecek büyük ihtimalle böyle olacak. Bu şekilde yuvarlanıp gidiyor. Yuvarlanmak istemiyoruz. Bu yüzden Kepez olarak yuvarlanmadan bir yerde oturmak istiyoruz. İlçe olalım istiyoruz. Ben ve diğer belediye meclis üyesi arkadaşlarımda dahil olmak üzere Kepez’in ilçe olmasını destekliyoruz” dedi.

“İmza kampanyası başlatacağız”

Kepez beldesinin ilçe olana kadar mücadele edeceklerini de ifade eden Başkan Mutan; “Mahalle olmaktansa daha nitelikli kendi bütçesini yönetebilir, 25 yıllık bir geleneği olan o gün kurulduğumuzda 4 bin küsürlerde olan nüfusumuz şu anda 26 binlere dayandı. Yaklaşık 6 kat artan nüfusuyla aynı zamanda Çanakkale’nin çekim alanlarının bir çoğunun burada olduğu, yani Kepez’de olduğu bir Kepez’i bulduk. Bizde Sarıçaydan alırız, Taştepe’ye kadar Kepez ilçesi olur. Eğer Sarıçay’dan bu tarafı olursa, havaalanı bizde, üniversite bizde, tıp fakültesi bizde, devlet hastanesi bizde, liman bizde, Hilton bizde değil mi? Ne kalıyor öteki tarafta? Pek bir şey kalmıyor galiba. Eğer sarıçaydan bir hat çizip Kepez ilçesine bu sınırlara doğru taşırsak, AVM 17 bizde. Kepez’de kalıyor. Öyle mi yaparlar, yoksa bu kadar da olmasın mı derler bilemiyorum. Öteki tarafta ne kalıyor? Mezarlık, cezaevi, otogar kalıyor değil mi? Kepez ilçe olmalı mı? Olmalı. Bununla ilgili bir imza kampanyası açacağız. Bu ekip bir araya gelecek ve değerlendirmeler yapacak. Kepez ilçe olana kadar da inatla mücadele vereceğiz” diye konuştu.

“Hak ediyoruz ilçe olacağız”

“Arkadaşlarla birlikte Ankara’ya gideceğiz ve Kepez’i ilçe yapın diyeceğiz” diyen Başkan Mutan; “Valiye gideceğiz. Yürüyüş falan yapmayacağız. Çünkü bizden istekli olduğumuzu istiyorlar. Bu isteğimizi ifade edeceğiz. İstiyoruz, beyan edeceğiz. Hak ediyoruz ilçe olacağız. Slogan yarışması dahil düzenleyebiliriz. Anket çalışması da yapabiliriz. Kepez halkı ne istiyor? Neden olmalı noktasında bir anket çalışması da yapabiliriz” şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım’a da konu iletilecek

Bir basın mensubunun “Çanakkale’ye gelecek olan Başbakan Yıldırım’a konuyu iletecek misiniz?” sorusu üzerine Başkan Mutan; “Başbakan Binali Yıldırım ile de görüşürüz ve bu talebimizi yüz yüze iletiriz. Onun için de bir randevu alalım. Ve bu konuyu orada da dillendiririz” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol