Okyay; “Türkiye, çok büyük ve güçlü bir ülke”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Okyay, Türkiye’nin çok büyük ve güçlü bir ülke olduğunu söyledi. Okyay; “Potansiyelimiz, şu an bulunduğumuz noktadan çok daha yüksek. Bu nedenle, 25 Haziran sabahından itibaren kazanan-kaybeden herkesin omuz omuza vererek iş ve aşımızı büyütme gayretine girmesi şart” dedi.

Okyay; “Türkiye, çok büyük ve güçlü bir ülke”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Okyay, Türkiye’nin çok büyük ve güçlü bir ülke olduğunu söyledi. Okyay; “Potansiyelimiz, şu an bulunduğumuz noktadan çok daha yüksek. Bu nedenle, 25 Haziran sabahından itibaren kazanan-kaybeden herkesin omuz omuza vererek iş ve aşımızı büyütme gayretine girmesi şart” dedi.

08 Haziran 2018 Cuma 13:04
Okyay; “Türkiye, çok büyük ve güçlü bir ülke”

ÇTSO Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay; Türkiye’nin 24 Haziran’da kritik bir seçime gideceğini belirterek; “İlk kez tecrübe edeceğimiz Cumhurbaşkanlığı sistemi için altı aday yarışıyor. Şu ana kadar sürecin olabildiğince itidalli gittiğini söylemek mümkün. İnşallah seçimleri de sağduyu içinde tamamlayıp, ekonomiyi bir an evvel ana gündem maddemiz haline getiririz. Çünkü piyasalarda son iki aydır yaşanan hareketler, bir kısmının manipülatif olduğuna inansak da ekonomi üzerinde bir baskı, bir sis perdesi yaratıyor. Türkiye gibi cari açığı yüksek, kaynak ihtiyacı büyük ülkelerin ekonomide istikrara ihtiyaç duyduğunu hepimiz biliyoruz. Ben, bu negatif ayrışmanın giderek etkisini kaybedeceğine ve seçimlerden sonra Türkiye’nin temposunu artıracağına inanıyorum” dedi.

“Korkmadan, yılmadan çalışarak başarabiliriz”

“Bir Çin atasözü, “bir yılı düşünüyorsan pirinç ek, 100 yılı düşünüyorsan çocuğuna iyi eğitim ver” der. Çin’de bu yüzden bazı okullarda öğrencilerin derse karşı tutumlarını anlayıp öğretmene, tarzını değiştirme uyarısı veren yüz tanıma sistemleri kullanılmaya başlandı” diyen Okyay; “Teknoloji filozofu Alan Kay, “Geleceği öngörmenin en iyi yolu onu icat etmektir” demiş. Biz de değişime direnmeye değil, her alanda tasarım ve üretim kabiliyetimizi yükseltmeye zorunluyuz. Bunun için de her zaman vurguladığım gibi sarsılmaz bir duygudaşlığa yani Çanakkale ruhuna ihtiyacımız var. Sorunlarımızı üzerine cesaretle giderek, değişimden korkmadan, yılmadan çalışarak başarabiliriz” şeklinde konuştu.

“Çanakkale, kozasından çıkmaya çalışan kelebekler gibi kıpır kıpır”

Çanakkale’ye yapılan yatırımlara dikkat çeken Okyay; “Çanakkale, kozasından çıkmaya çalışan kelebekler gibi kıpır kıpır. Şehrimiz için önemli gördüğüm gelişmeler yaşıyoruz. bir yandan hızımızı artıracak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı devam ederken, diğer yandan şehrimizin standardını yükseltecek işler devreye giriyor. Bu kapsamda temeli atılan Gelibolu yeni feribot terminalini ve başlayan Küçükkuyu-Midilli seferlerini çok önemsiyorum. Keza, Parmesan peynirinin İtalya’da meydana getirdiği pozitif ekonomik etkiyi dikkate alınca, ete kemiğe bürünmeye başlayan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için daha da heyecan duyuyorum. Bütün bu işlere emek verenleri tebrik ediyorum. Müsaadenizle gündeme geçmeden önce, 23 Mayıs’ta ikinci vefat yıldönümünü idrak ettiğimiz Kale Grubu’nun kurucusu ve Onursal Başkanı, rahmetli kayınpederim İbrahim Bodur’u saygı ve rahmetle anmak istiyorum. İbrahim Bey ülkesi için her gün dua ederdi.  Bu vesileyle bizimle birlikte onun için dua eden herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“İlimizin sorunlarını sonuna kadar anlatmaya çalışıyoruz”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına Haziran ayı olağan Meclis konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu ise; “Siyaset ile ne kadar iç içi olursak, siyasiler bize yaklaşıyor biz siyasilere yaklaşıyoruz. Yani Çanakkale’de Türkiye’de iktidar kadar muhalefet de önemli, iktidar muhalefet ne olursa olsun biz hiçbir şey gözetmeden ilimizin sorunlarını sonuna kadar anlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“Çanakkale’miz büyüyor”

“Çanakkale’miz büyüyor büyümeye de devam edecek inşallah” diyen Semizoğlu; “Ezine Gıda Organize Sanayi Bölgesi Başkanımın da belirttiği gibi gerçekten bizi heyecanlandırıyor.  Son iki parselin kamulaştırma işleri kalmıştı bunların da o kararı çıktı,  bununla ilgili finansal bir detay vardı. Bu da bitmek üzere,  inşallah 2018’in son çeyreğinde parsellerin satışına başlanmış olacak, tabi ki maliyet ortaya çıktıktan sonra. Yanılmıyorsam 14 Mayıs’ta alınan bir Bakanlar Kurulu kararı ile bölgeler kademelere ayrıldı ve Ezine gibi ilçelerde Organize Sanayi Bölgelerinde %60 gibi indirim, yani araziye hibe desteği sağlandı. Arazi 100 lira ederse 40 lira ödeyecek. Bu Organize Sanayi Bölgesi Yenice’de olsaydı %80 hibe desteği idi. Ezine’de %60 hibe desteği. Çan’da kurulacak olanın %40 hibe desteği. Bu dün yayınlandı ve müjdeli bir haber. Bunun takipçisi olacağız. Tabi bunu yöneticiler ve ortaklar pek paylaşmıyor ama bunu biz paylaşalım belki birilerinin işi gücü olur. 8 gün sonra 15 Haziran’da Ramazan Bayramını idrak edeceğiz. Bayramdan bir hafta sonra da Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler için sandığa gideceğiz. Seçmen iradesi sonuçlanınca inşallah ekonomimiz, ticaretimiz gerçek gündemine kavuşur ve iş dünyası için hayırlı olur.  Türkiye bugünlere kolay gelmedi, sabırlı olacağız, umutlu olacağız ve daha çok çalışacağız. Bugün itibariyle 7076 üyeyi temsil eden Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası adına; Ramazan Bayramının ve seçimlerin İlimize ve Ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor sağlık ve huzur dolu günler diliyorum” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmanın ardından gündem maddeleri görüşüldü. Sigortacılık Haftası etkinlikleri kapsamında 18 No’lu Meslek Komitesi tarafından sigortacılık sektöründe 20 yıl ve üzeri hizmeti olan üyelere teşekkür plaketleri takdim edildi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleSanayiTicaret
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol