Ölçek, Kılıçdaroğlu’nu Kazdağları’na çağırdı

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’e cevap verdi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Bayramiç’e davet etti.

Ölçek, Kılıçdaroğlu’nu Kazdağları’na çağırdı

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’e cevap verdi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Bayramiç’e davet etti.

19 Eylül 2019 Perşembe 13:40
Ölçek, Kılıçdaroğlu’nu Kazdağları’na çağırdı

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek yaptığı açıklamada; ”CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun maden temsilcileri ile ilgili yaptığı görüşmeler neticesinde kendisinin de madenlerin çıkarılmasına karış olmadığını beyan etmiştim. Bu açıklamam üzerine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek açıklamalarıma yanıt vermişler. Sayın Merkez Belediye Başkanı Ülgür Gökhan açıklamasında; “ Sayın Genel Başkanımız da, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün Milletvekilleri de, örgütlerimizde, hepimiz Çanakkale’nin yöresindeki Kazdağları’nın siyanürlenmemesi, ormanlarının tahrip edilmemesi, sularının kirlenmemesi ve doğal, tarihi, turistik değerlerinin kaybolmaması ve ürünlerinin marka değerlerinin korunması için mücadele ediyoruz” demiş. Ben buradan yine Sayın Gökhan’a sormak istiyorum. Madem Sayın Genel Başkanınız sözde Kazdağları gerçek adı Kirazlıdağ olan bölgede bu zamana kadar onca yaptığınız eyleme rağmen neden çıkıp bir kere olsun Kazdağları ile ilgili açıklama yapmamıştır. Bütün milletvekillerinden kastınız sadece Tokat Milletvekili Kadim Durmaz mıdır? Önceki senelerde şahsınızın altın madeni firmalarına randevu vermediğini doğum gününüzde gönderilen hediyeleri geri iade ettiğinizi Çanakkale halkı çok iyi bilmektedir. Şimdi ne oldu da altın madeni şirketine randevu vererek onlarla görüşme talebini onayladınız.” dedi.

“Ne Ezine peynirimiz ne Bayramiç beyazımız yok olmayacaktır”
Yıldıray Ölçek, Muharrem Erkek’in yaptığı açıklamalara ise şu şekilde cevap verdi; “Açıklamalarıma bir yanıt da CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’den gelmiş. Sayın Erkek de cevabında AK Parti gibi aynı düşüncede olduğunu göstermiş ve “Yeraltı zenginliklerimizden tabii ki ülkemiz faydalanacak” demiştir. Ancak cevabında yine Kazdağlarının yeraltı, yerüstü suları ile doğal zenginlikleri ile olağanüstü güzellikte bir yer olduğunun ifade etmiştir. Sayın Erkek bizlerde Kazdağlarının doğal güzelliklerini çok iyi biliyoruz. Bizlerde sizlerden daha çok çevreciyiz. Lakin şunu sizde çok bilmelisiniz ki bahse konu maden alanı Kazdağlarında değil Kirazlıdağ’dadır. Bu nedenledir ki ne Ezine peynirimiz, ne Bayramiç beyazımız yok olmayacaktır. Yaptığınız bu sığ söylemler ve siyaset ile marka değeri yüksek ürünlerimize zarar veriyor kentin turizm açısından zarar görmesine neden oluyorsunuz. Bunu da zaten ÇTSO, ÇTB, TÜRSAB gibi kurumlar sizleri defalarca uyararak tepkilerini ortaya koymuşlardır. Ben buradan sizin nezdiniz de Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu’nu doğup büyüdüğüm gerçek Kazdağlarının içinde yer aldığı Bayramiç’e davet ediyor ve gerçek Kazdağlarını ziyaret etmeye çağırıyorum. Gerçek Kazdağlarını gezdikten sonra sözde Kazdağlarına da gelirse bildiği gerçekleri pekiştirme olanağı da gün yüzüne çıkacaktır.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol