Ömercioğlu; “Sümerbank’ta rantçıları aradan çıkaralım, Çanakkale kazansın”

Çanakkale Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısına gündem dışı açıklamalar damgasını vurdu.

Ömercioğlu; “Sümerbank’ta rantçıları aradan çıkaralım, Çanakkale kazansın”

Çanakkale Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısına gündem dışı açıklamalar damgasını vurdu.

02 Şubat 2018 Cuma 16:18
Ömercioğlu; “Sümerbank’ta rantçıları aradan çıkaralım, Çanakkale kazansın”

Uzun süredir Çanakkale kamuoyunu meşgul eden Sürmerbank Sentetik Deri Fabrikasının bulunduğu 57 bin metre kare arazinin imara açılması konusu Şubat ayı Belediye Meclis toplantısı gündemine geldi. Konuyla ilgili Belediye Meclisinde AK Parti Grubu adına konuşan Avukat Tülay Ömercioğlu, sorunlarının 335 vatandaşı kullanarak bir şekilde asıl rantı yiyecek olanlarla olduğunun altını çizerek; “Burada muhatap 335 kişi yani kooperatiftir, belediyemizin de orada yüzde onluk bir arazisi vardır. Aradaki müteahhit firmayı çıkaralım, belediye buraya 335 konut yapsın. Geri kalan alanları ise konut yerine İÇDAŞ Kongre merkezi gibi hatta daha büyük bir kongre merkezi, hatta bir düğün salonu, şehir parkı olarak değerlendirelim. Bu şekilde yapılacak bir adımla oradaki rant birilerine değil de bütün Çanakkale halkına eşit şekilde dağıtılmış olur” dedi. Ömercioğlu’nun bu açıklamasına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan da destek geldi. Gökhan; “Burayı bir toplu konut mantığıyla belediye yapsın, 335 kişiye hakkını versin, benim de düşüncem budur. Bu konuda çok teşekkür ederim beni rahatlattınız, şimdi ben buna rahatça çalışırım” diye konuştu.

Ömercioğlu; “Cesur bir adımı atın! Biz de size tam destek olalım”

Ömercioğlu Belediye Meclisinde Sümerbank ile ilgili olarak şunları söyledi; “Bu konuda daha öncede söyledim, bizim burada bir ev sahibi olmak için biriktirdiği tüm parayı yatıran 335 kardeşimizle bir sorunumuz yok, olamaz da biz de onlar ev sahibi olsun istiyoruz. Bu konuyu siz reddettiğinizde biz, bu vatandaşların evi olsun istiyorduk. Bizim sorunumuz usul ile, 335 vatandaşımızı bir şekilde kullanarak burada bin yüz civarında konut yapacak asıl rantı yiyecek olanlarla… Benim bu konuda ki önerim, burada muhatap 335 kişi yani kooperatiftir, belediyemizin de orada yüzde onluk bir arazisi vardır. Belediye buraya 335 konut yapsın. Geri kalan alanları ise konut yerine İÇDAŞ Kongre merkezi gibi hatta daha büyük bir kongre merkezi hatta bir düğün salonu, şehir parkı olarak değerlendirsin. Bu şekilde yapılacak bir adımla oradaki rant birilerine değil de bütün Çanakkale halkına eşit şekilde dağıtılmış olur. Sayın Başkan bu konuda samimiyseniz 335 vatandaşta mağdur edilmeden böylesi cesur bir adımı atın.! Biz de grup olarak size tam destek olalım, yoksa bizim bu ranta evet dememiz mümkün değildir…!”

CHP lokali de gündeme geldi

Ömercioğlu’nun Belediye Meclisinde gündeme getirdiği bir diğer konuda Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan CHP lokali olarak bilinen yerin mülkiyeti konusu oldu. Ömercioğlu; “Bir kısım CHP’lilerin fitne yuvası olarak nitelendirdiği bir yer var hemen Cumhuriyet meydanına topun karşısında. 3-4 katlı bir yer burasının ne tabelası var ne başka bir şeyi? Burası CHP’nin daha doğrusu CHP’de bir grubun lokali deniyor. Üst katında sizin bir dönemde danışmanlığınızı yapan, bir dönemde itfaiye personeli olarak gösterilen adamınız Remzi Yiğit’in odası olduğu bazı işleri buradan yürüttüğü konuşuluyor. Ben bu kısımlarıyla ilgilenmiyorum. İlgilendiğim kısım böylesi kıymetli bir yeri belediye bugün kiraya verse en 10 bin lira aylık kira alır. Burası kime ne kadara kiralandı ve ne kadar kira alınıyor? Göstermelik bir kirayla partiye, kişiye ya da bir başka kuruluşa burasının peşkeş çekilmesine karşıyız” ifadelerini kullandı.

Gökhan; “Siyasi polemik konusu yapmayın”

İddialar üzerine konuşan Başkan Gökhan; “Burası belediye başkanının siyasi ofisidir. Bu yapı belediye başkanlarının siyaseten buluşup konuşabileceği yerdir. Belediye binasında siyasi konuşmalar yapmıyorum, burası benim iş yaptığım makamdır. Belediye binası içerisinde siyasi konuşma yapmıyorum. Burasını isteyen herkesin kullanımına açıyoruz. Kent Gönüllüleri de buradan faydalanıyor. İsterseniz hatta biz yapalım oraya burası halkın binasıdır diye bir tabela asalım. İsmail Özay zamanından beri kullanılan bir yerden bahsediyorsunuz. Siz belediyeyi hiç kazanamayacağınız için orayı kullanamayacağınız için siyasi polemik konusu yapmayın” diyerek cevap verdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleBelediye
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol