Özen; “112 personelinin sesine kulak verin”

Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen, Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Çanakkale’de de 7/24 vatandaşın hizmetinde olan Acil Sağlık ekiplerinin yaşadığı sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi.

Özen; “112 personelinin sesine kulak verin”

Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen, Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Çanakkale’de de 7/24 vatandaşın hizmetinde olan Acil Sağlık ekiplerinin yaşadığı sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi.

09 Ocak 2018 Salı 15:29
Özen; “112 personelinin sesine kulak verin”

Konu ile ilgili açıklama yapan Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen; “Sağlık Hizmetleri bir bütünün parçaları, bir zincirin halkalarıdır. Acil Sağlık Hizmetleri hastane öncesi sunulan bir Sağlık hizmeti olup, 112 Acil Sağlık hizmeti sunan arkadaşlarımız Sağlık zincirimizin ilk ve en önemli halkası, en zor ve sıkıntılı anımızda bir telefon uzağımızda, umutların tükenmek de olduğu yerde umut olup hayata tutunmamıza vesile olarak, hastaya ilk ulaşan, şifayı ilk ulaştıranlardır. Acil Sağlık Hizmetleri sunumu, Ülkemiz de  2003 yılında Uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Politikaları sonucunda hız kazanarak bu gün itibari ile üst düzey seviyeye ulaşmıştır. Çanakkale’mizde ise 2003 yılında 3 ambulans ile hizmet üretilirken, bu gün 40 ambulansa ulaşılmış 25 noktadan Milletimize hizmet üretilip ayrıca ilimizde ambulans helikopter ve deniz ambulansı da bulunması Acil Sağlık Hizmeti sunumu bakımından göğsümüzü kabartmaktadır. Sağlık alanında Milletimizin ulaşabilirliğinin artması sonunda 2017 yılında yaklaşık 55 bin kişiye Acil Sağlık Çalışanlarımız hizmet üretip bir çoğununda hayata tutunmalarına vesile olmuşlardır. Araç sayısı ne kadar artsa da hizmet üreten de hizmet alanda sonuçta insan. 112 Acil Sağlık hizmetinde çalışan arkadaşlarımız, 24 saatlik nöbetler halinde görev yapmaktadırlar. Acil sağlık hizmet birimleri, bir taraftan 112 komuta merkezine ulaşan hastalara hizmet verirken diğer taraftan hastaneler arası il içi nakilleri gerçekleştirerek, ayrıca da ilimizin kanayan yarası olan il dışı nakil gereken hastalara hizmet vermektedir. İl dışı nakil olması gereken hastaların Acil durumunun olup olmadığına bakılmaksızın hepsi 112 Acil Yardım Ambulansları ile nakilleri sağlanmaktadır. Müdahale gereksinimi olmayan sadece taşınması gereken hastaların 112 Acil Yardım Ambulansları ile taşınması, hem 112 çalışanlarının yoğun iş yükü arasında amacına uygun olmayan enerji kaybına neden olmakta hem de nakil yapan birimin hizmet bölgesindeki Acil hastalara ulaşma süresinin uzamasına neden olmaktadır. Bu nakil sırasında günün yoğunluğu üzerine çökmüş olan ekipler, ne kadar sağlıklı il dışı hasta nakli hizmeti verebilirler? Allah korusun, yapılacak bir yorgunluk hatasının ne gibi sonuçlara sebep olacağını düşünmek bile istemiyoruz. İl Sağlık Müdürümüze çağrıda bulunarak; müdahale gerekmeyecek olan il dışı hasta nakilleri için hastaneler bünyesindeki mavi şeritli hasta nakil ambulanslarının kullanılmasını, mavi şeritli hasta nakil ambulansı ihtiyacı halinde 112 deki ihtiyaç fazlası kırmızı şeritli acil yardım araçlarının da mavi şeritli hasta nakil aracına dönüştürülerek ayrı il dışı sevk ekipleri oluşturulmasının daha iyi olacağı kanaatiyle, fedakârca hizmet üreten değerli sağlık çalışanlarımız açısından talep etmekteyiz. Ülkemizin 81 ilinde olduğu gibi Çanakkale’mizde de 7/24 Milletimizin hizmetinde olan Acil Sağlık ekiplerimizin bu sorununun çözülmesini bekliyoruz” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
SağlıkSuatözenAcil
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol