Özer’den Kalp Atışı dizisine kınama

ATT-DER Çanakkale İl Başkanı Sabri Özer, Kalp Atışı dizisinin 11. bölümünde yer alan bir sahnede ‘Paramedik Al Sedyeni Kaybol’ şeklindeki ibareye tepki gösterdi.

Özer’den Kalp Atışı dizisine kınama

ATT-DER Çanakkale İl Başkanı Sabri Özer, Kalp Atışı dizisinin 11. bölümünde yer alan bir sahnede ‘Paramedik Al Sedyeni Kaybol’ şeklindeki ibareye tepki gösterdi.

18 Eylül 2017 Pazartesi 17:40
Özer’den Kalp Atışı dizisine kınama

Paramedik meslektaşlarına yönelik ibarenin onur kırıcı ve mesleği aşağılayıcı bir ifade olduğunu belirten ATT-DER Çanakkale İl Başkanı Sabri Özer; “Her Cuma Show Tv’de yayınlanan Kalp Atışı dizisinin 11.bölümünde yer alan bir sahnede ‘’Paramedik Al Sedyeni Kaybol’’ şeklinde bir ibare yer almıştır. Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerine önemli bir yere sahip olan Paramedik meslektaşlarımıza yönelik bu ibare onur kırıcı ve mesleği aşağılayıcı bir ifadedir. Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının ölüm ile yaşam arasındaki o ince çizgi de hayat kurtarmak uğruna kendi hayatlarını riske atarak, gece gündüz, kar kış, yağmur çamur demeden yedi gün 24 saat özverili bir şekilde görev yapmaktadır. Sağlıkta şiddetin önlenmesi ve acil sağlık hizmetleri çalışanlarının insan yaşamı gibi elzem bir konuda önemli roller oynadıkları gibi bilinçlendirme çalışmaları yaptığımız ve bir hayat kurtarabilmek için bu uğurda sosyal sorumluluk projeleri ürettiğimiz şu günlerde bu tür sahnelerin dizilerde yer alması oldukça üzücüdür. Amacı toplumu ve insanları bilinçlendirmek olan ulusal medya organlarından birinin ilgili yapımı, toplumda olumsuz örnek oluşturabilecek ve sağlıkta şiddeti arttıracak içeriğe sahiptir. Tüm 112 personeli, hasta sağlığı ve güvenliğini düşünmekte, mesleğinin gerektirdiği özeni tüm riskli çalışma ortamına rağmen vermektedir. Günümüzde bu tür sahneler Paramedik mesleğine ve 112 çalışanlarına karşı toplumda güven ve itibar kaybına yol açabilecek ve hedef göstermesine neden olacaktır. Bu tür sahnelerde daha hassas olunması gerektiğini hatırlatarak, söz konusu dizinin Paramedik ve 112 Çalışanlarımızdan özür dilemesi gerektiğini hatırlatıyoruz. Bu tür olayların tekrardan yaşanmamasını diliyoruz” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol