Pınar’dan 21 Aralık mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hakan Pınar, 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Pınar’dan 21 Aralık mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hakan Pınar, 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

20 Aralık 2017 Çarşamba 13:06
Pınar’dan 21 Aralık mesajı

Tarım ülkesi olan Türkiye’de tarımsal kooperatifçiliğin önemine değinen MHP İl Başkanı Hakan Pınar; “İnsanlar, hayatlarının her safhasında birbirlerine ihtiyaç duyarlar. Birlik, beraberlik ve dayanışma, toplumsal hayatta insanları kuvvetlendirir. Kooperatif, kişilerin tek başına karşılamalarında zorluk çektiği ihtiyaçlarını sağlamak amacıyla, maddi ve manevi güçlerini birleştirmeleriyle oluşan muhteşem bir yardımlaşma aracıdır. Türkiye’de, ekonomik ve sosyal yapının gereği olarak en fazla kurulan kooperatifler tarım satış, tarım kredi, pancar ekicileri, sulama, esnaf kefalet, tüketim yapı ve köy kalkınma kooperatifleri olmuştur. Türkiye’nin bir tarım ülkesi olması, tarımsal kooperatifçiliğin önemini arttırmaktadır. Ülkemizde tarımsal kooperatifçiliğe önem kazandıran diğer bir neden de, Türkiye’nin tarım ürünlerinin büyük bir kısmının ihraç edilmesidir. İhracatta karşılaşılan en önemli güçlük ise, dış pazarlara sunulan ürün fiyatlarının, dış piyasaya göre çok yüksek olmasıdır. Hem bu durumu dengelemek, hem de ihracattan elde edilen gelirin büyük kısmının aracılar yerine, üreticinin cebine girmesini sağlamak yönünden de, tarımsal kooperatifçilik ülkemiz için ayrı bir önem taşımaktadır. Kooperatifçilik, ortak çalışma ve yardımlaşma anlamına gelen ve aslında, ahilik sistemi ve imece usulü çalışma şekliyle, bizim tarihimizin kültürümüzün yabancı olmadığı bir mekanizma olmasına rağmen, ülkemizde inşaat ve yapı kooperatifleri gibi bazı olumsuz kooperatifçilik örnekleri sebebiyle, toplumumuz kooperatifçiliğe olumsuz yaklaşmaktadır. Sosyal sorumluluk ilkesi ile çalışan, temelinde dayanışma, topluma ve insana hizmet olan kooperatiflerimiz, bireylerin ve toplumun ekonomik ve sosyal kalkınması açısından da büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, kooperatiflerimizin gelişmesi için her türlü çalışma yapılmalı, onların kamu kurum ve kuruluşlarıyla olan ilişkilerinde yardımcı olunmalıdır. Irk, cinsiyet, kültür, sosyal çevre veya ekonomik durumuna bakılmaksızın, insanları bir araya getiren ve ortak ihtiyaçların karşılanması ile daha mutlu toplumların oluşturulmasını sağlayan kooperatiflerin, günümüzdeki önemi küçümsenemez. Kooperatifçilik camiamızın 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü’nü kutlar, bu günün birlik ve beraberliğimizin kuvvetlenmesine, Türk Milletinin, ekonomik ve sosyal kalkınmasına vesile olmasını temenni eder, saygılar sunarım” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol