Proje Pazarı hazırlık toplantısı yapıldı

Çanakkale Valiliği’nin himayesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde 12-13 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan 1.Proje Pazarı etkinliğinin hazırlık toplantısı Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Proje Pazarı hazırlık toplantısı yapıldı

Çanakkale Valiliği’nin himayesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde 12-13 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan 1.Proje Pazarı etkinliğinin hazırlık toplantısı Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

20 Kasım 2017 Pazartesi 17:02
Proje Pazarı hazırlık toplantısı yapıldı

Toplantıya Vali Vekili Tahir Şahin, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer,  ÇOMÜ Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Şahin Örnek, akademisyenler, iş adamları, proje uzmanları, ilgili kurumlar ve basın mensupları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer; proje pazarı fikrinin nasıl oluştuğunu ve ne ifade ettiğini anlattığı konuşmasında, her şeyden önce genele bakmanın gerekliliğine değinerek, “Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana bazı dönemler sekteye uğratılmış olsa da ülkemiz, gelişimini güçlü bir şekilde devam ettirerek dünyanın en büyük 16 ekonomisinden birisi oldu” dedi. “Bu başarı Türkiye Cumhuriyeti’nin ve ona, değerlerine gönül vermiş vatandaşlarının ortak başarısıdır” diyen Acer şunları aktardı; “İçinde bulunduğumuz süreç bizi birçok açıdan heyecanlandırıyor ve teşvik ediyor. Zira ülkemiz, dünyanın birçok bölgesindeki krizlere, sıkıntılara rağmen güçlü gelişimini devam ettiriyor. Bu anlamda hepimiz bu gelişmeye, ilerlemeye daha fazla nasıl katkı sağlayabilirizin hesabını yapıyoruz. Bu bağlamda Üniversitelere, kamu kurumlarına, iş dünyasına, sivil toplum kuruluşlarına, ülkemizin her sektörüne ayrı ayrı görevler düşüyor. Bu bilinç her şeyden önce hepimizin sahip olması gereken bir bilinç. Biz akademisyenler olarak, ülkemizin daha fazla ilerlemesi ve gelişmesi için daha fazla teknoloji geliştiren bir ülke olması gerektiğini biliyoruz. Bu güçlü gelişmeyi devam ettirmenin başka bir alternatifi yok. O nedenledir ki devletimiz araştırma ve geliştirmeye verdiği önemi ve desteği her geçen gün arttırıyor. Bu kadar destek, imkan ve çaba varken geriye kalan eksiklik bütün bunların üstünde teknoloji geliştirme anlayışının eksikliğidir. Bu anlayışla üniversitemizde bilimsel araştırma veya sosyal nitelikli projelerin daha fazla nasıl geliştirilebileceğine ilişkin kafa yoruyor ve çalışmalar yapıyoruz. Üniversitemizdeki Proje Koordinasyon Merkezimizde küçük bir kıvılcım şeklinde oluşmuş bir fikri, Teknopark yönetimi ile beraber değerlendirdik ve Çanakkale’de bu kültürün gelişmesi adına proje pazarı sürecinin başlatılması gerektiğini düşündük. Bu düşüncemizi kendi içimizde belli oranda olgunlaştıktan sonra Sayın Valimizle de paylaştık ve büyük desteklerini aldık.

“Çanakkale’nin bir bütün olarak vereceği destek çok önemli”

İlk olmasının verdiği heyecanla bu büyük niyet çok önemli. Valiliğimiz ile ortak yürüttüğümüz bu çalışma inanıyoruz ki çok güzel bir başlangıç olacak. Bu işi organize eden arkadaşlarımız ciddi bir emek harcıyorlar. Ama bu niyetin somuta dönüşmesinde şüphesiz ki Çanakkale’nin bir bütün olarak vereceği destek çok önemli. İşte bu toplantının esası budur. Kamu kurumlarını, belediyeleri, iş dünyasını bir araya getirerek bu fikri paylaşıp, bu fikre sahip çıkılmasını sağlamamız gerektiğini düşündük. Bu anlamda katılımlarınız çok değerli hepinize teşekkür ediyorum.”

“Hedef Ar-Ge ve Proje Kültürünü geliştirmek”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden 1. Proje Pazarı etkinliğinin bilgilendirme sunumunu yaparak, gerçekleştirilecek etkinlik ile Ar-Ge ve proje kültürünün geliştirilmesinin hedeflendiğini ifade etti. Proje Pazarı’na araştırmacılar ve girişimcilerin yanı sıra üniversite öğrencilerinin de başvurabileceğini belirten Prof. Dr. Özden; sağlık bilimleri, sosyal bilimler, fen bilimleri, eğitim bilimleri ve kültürel bilimler temaları altındaki çeşitli kategorilerde proje fikri başvurularının alınacağını söyledi. Konuşmaların ardından toplantının soru cevap bölümüne moderatörlük yapan ÇOMÜ Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Şahin Örnek, Proje Pazarı etkinliği ile yenilik potansiyeli taşıyan fikirlerin ödüllendirileceğini belirterek etkinliğin önemli bir amacının da iş fikirlerinin marka, patent gibi çeşitli mülkiyet hakları kapsamında ekonomiye kazandırılması olduğunu belirtti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol