Protokol imzalandı

Türk Şehitlikleri İmar Vakfı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve ÇOMÜ arasında Eğitim ve Akademik Danışmanlık İşbirliği Protokolü imzalandı.

Protokol imzalandı

Türk Şehitlikleri İmar Vakfı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve ÇOMÜ arasında Eğitim ve Akademik Danışmanlık İşbirliği Protokolü imzalandı.

07 Mart 2018 Çarşamba 15:35
Protokol imzalandı

Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşen imza töreninde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Türk Şehitlikleri İmar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Ö. Özyiğit, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AÇASAM Müdürü Doç. Dr. Özkan Keskin, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Murat Karataş, Türk Şehitlikleri İmar Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı. 

Törende konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, üç kurum olarak Çanakkale’deki Şehitlikler, diğer ilişkili değerli eserlerin planlanması ve imar edilmesi anlamında eğitim ve akademik danışmanlık işbirliği protokolü imzaladıklarını belirterek; “Tarihi Alan Başkanlığı ile Üniversitemizin zaten çok yakın ilişkileri ve ortak çok sayıda çalışması var. Yine ÇOMÜ’ye bağlı Atatürk ve Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi ile hocalarımız Tarihi Alan Başkanlığı ile çok yakın çalışıyorlar. Türk Şehitlikleri İmar Vakfı’nın uzun yıllardır bu işleri takip etme vefakârlığını göstermiş olmaları çok değerli bir durum. Bu bağlamda birlikte çalışacak olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi. 

Türk Şehitlikleri İmar Vakfı’nın Cumhuriyet döneminde, devletin parasının ve imkânlarının hiç olmadığı bir zamanda, Atatürk’ün emri ile 1926 yılında kurulduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Ö. Özyiğit, “Yüzyıllar geçse de geçmişimize sahip çıkmak bizim vazifemiz. Bu bizim geleceğimiz için de çok önemli” dedi. Özyiğit, vakıf olarak çalışmalarında çok farklı kurumlarla ilişki kurduklarını, her zaman bu hüsnü kabulü bulamadıklarını vurgulayarak bu anlamda Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’e ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’e Türk Şehitlikleri İmar Vakfı ile yaptıkları işbirliğinde göstermiş oldukları heyecana teşekkür etti.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise; “ÇOMÜ gibi her alanda ve özellikle tarih alanında kendini ispatlamış ve otorite düzeyine gelmiş bir kurum ve 1926 yılından beri nerede Türk Şehitliği varsa oraya koşan Türk Şehitlikleri İmar Vakfı ile beraber aynı yolda yürüyecek olmanın heyecanı içerisindeyim. Bu yaptığımıza işbirliğinden daha çok gönül birliği denir. Böylesine güzel bir amaç için bir araya gelmek bizi fazlası ile mutlu etmekte. ÇOMÜ ile gerçekten güzel işler ortaya çıkarmaya başladık. ÇOMÜ köklü bir kurum haline geldi. Biz de kurum olarak artık yürümeye yavaş yavaş koşmaya başladık. Bu iki kurumun yanına samimiyetini ispatlamış bir kurum olan Türk Şehitlikleri İmar Vakfı’nın eklenmiş olması gelecekle ilgili yapacağımız işler anlamında hepimize fikir vermekte. Bu anlamda bugün burada bizimle birlikte olan Türk Şehitlikleri İmar Vakfı’nın kuruluşundan buyana görev yapan tüm yönetim kadrosuna teşekkür ediyorum. Çünkü hiç kimse yokken, belki bu işler bu kadar kıymetli değilken, bu kadar çok takdir görmezken tek olmak ve kendini ortaya koymadan bu işleri yapabilmek çok önemli bir meziyet. Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Bu işi organize ettiği için AÇASAM’a teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
ComuProtokol
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol