Sağlık için zamana karşı yarıştılar

Gökçeada ilçesinde yaşayan Keziban Çatalsakal, doğum sonrası kanaması durmayınca sevk edildiği Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde başarılı müdahalenin ardından sağlığına kavuştu.

Sağlık için zamana karşı yarıştılar

Gökçeada ilçesinde yaşayan Keziban Çatalsakal, doğum sonrası kanaması durmayınca sevk edildiği Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde başarılı müdahalenin ardından sağlığına kavuştu.

29 Ocak 2018 Pazartesi 18:45
Sağlık için zamana karşı yarıştılar

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yaşayan evli ve 1 çocuk annesi Keziban Çatalsakal, 18 Ocak Perşembe günü saat 23.30'da ikinci doğumunu gerçekleştirdi. Doğum sonrası yapılan müdahalelere rağmen postpartum (doğumsonu) kanaması durmayan Keziban Çatalsakal'ın Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine nakline karar verildi. Hastane yönetimi ve doktorlar arasında yapılan görüşme trafiğinde kanamaya bağlı olarak kan basıncı düşük olan Çatalsakal'ın havayolu ambulansı ile naklinin hayati risk taşıyabileceği gerekçesiyle karayolu ambulansı ile nakline karar verildi. Hava koşullarının olumsuz olması nedeniyle Gestaş Deniz Ulaşım AŞ ile yapılan görüşmelerde özel olarak feribot kaldırılmasına karar verildi. Gökçeada Devlet Hastanesinden ambulansla alınan hasta, doktor ve 112 Acil Servis ekipleri eşliğinde feribot ile saat 02.36 sularında Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine getirildi. Burada Kadın Doğum Uzmanları Uzm. Dr. Serkan Ertuğrul, Uzm. Dr. Serhat Çeliker ve Uzm Dr. Enzar Töre ve Anestezi Uzmanı Dr. Süleyman Yeyen'in 4 saat süren operasyonu ile hasta sağlığına kavuştu. Hastane Başhekimi Op. Dr. Yusuf İlker Çömez, "Hastamız ayın 18'inde acil doğum esnasında bir kanama nedeniyle acil bir operasyona alındı. Kanaması için gereken müdahale yapılmasına rağmen hastanın kan durumunun daha kötüye gitmesi nedeniyle hastanemize sevk talebinde bulundu. Gece yarısı saat 03.00'e doğru hastanemize nakledilmek üzere karayolu ambulansı ile yola çıkarıldı. Kara ambulansı ile yola çıkarılmasının sebebi ise düşük kan seviyelerinde yüksek irtifanın hastaya zarar verebileceğinden dolayı hastanın transferi kara ambulansı ile gerçekleştirildi. Nakil sırasında ambulanstaki arkadaşımız hastamızın solunumu durması nedeniyle erken entübe ederek hastamızın hayati fonksiyonlarını korudu. Hastamız hastaneye nakledildiğinde yaşam için minimum düzeyde bir kan düzeyine sahipti. Doktorlarımızın önceden yapılan hazırlığı ile acil müdahale edilerek hastamız operasyona hazırlandı. Hastamıza gerekli kan takviyeleri yapıldıktan sonra başarılı bir ameliyat ile sağlığına kavuştu" dedi. Keziban Çatalsakal ise, "Allah doktorlarımızdan, hemşirelerimizden razı olsun. Onların müdahalesi ile hayattayım. Yeniden doğmuş gibiyim. Çok güzel bir duygu" diye konuştu.

iha

Anahtar Kelimeler:
Sağlık
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol