Şahin; “Ayvacık’ta 64 milyonluk 5 adet büyük yatırım sürüyor”

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Ayvacık ilçesinde 64 milyon TL’lik 5 adet büyük yatırımın devam ettiğini söyledi.

Şahin; “Ayvacık’ta 64 milyonluk 5 adet büyük yatırım sürüyor”

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Ayvacık ilçesinde 64 milyon TL’lik 5 adet büyük yatırımın devam ettiğini söyledi.

12 Haziran 2018 Salı 15:36
Şahin; “Ayvacık’ta 64 milyonluk 5 adet büyük yatırım sürüyor”

Ayvacık ilçesindeki yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin; “Ayvacık Belediye Başkanlığı olarak benim dönemimde ilçemize kazandırdıklarımızla ne kadar övünsek azdır. Bu yaptığımız eserleri siz değerli hemşerilerimle paylaşmak daha da güzel” dedi. 2004 yılında Belediye Başkanı olur olmaz vakit kaybetmeden Ayvacık için yatırımlara yönelen Başkan Şahin; “İlçemiz için en önemli proje birinci kadastronun bitmesiydi. 2004 yılında ben Belediye Başkanı olduğumda Sayın Başbakanım Çanakkale’ye gelmişti, şimdiki Cumhurbaşkanımız. Kendisine şunu arz ettim. “Sayın Başbakanım Çanakkale’nin en batısındayız, ne olur en batıdaki halen köyler, köy senediyle satılıyor. Bize yardımcı olun kadastromuz bitirelim” dedim. Başbakanımızın yanında Trabzon Milletvekili Faruk Özak bey de vardı. Faruk Özak bey şunları söyledi. Ben bu işi 3 yılda bitiririm. 1980 yılında başlayan kadastro daha yüzde 40 bitmişti, tümü bitene kadarda çok yıllar geçecekti. Sayın Başbakanımızın onayı ile başlayan kadastromuz 3 yıl gibi kısa zaman içinde köyleriyle birlikte bitti ve imar planı çalışmalarına başladık. İşte o zaman Ayvacık’ın önü açılmış oldu” dedi.

“İlçemizin ihtiyaçlarını değerlendirdik”

“Daha sonra ilçemizin ihtiyaçlarını değerlendirdik. İlk olarak acil ihtiyaç neydi su. Petrolden daha önemli. İlçemiz için önemli iki adet barajımız bitti” diyen Şahin; “Biri Ayvacık, diğeri ise Akçin barajı. Bu barajdan biri içme suyu ve tarımsal sulama barajıdır. Bakın Ayvacık’tan çıkan tarımsal sulama 50 kilometre yol kat ederek 3.900 hektarlık bir alana sulama hizmeti veriyor. Sulama hizmeti alan yerler, Ayvacık ilçe merkezi, Paşaköy havzası, Behram havzası ve bir de Tuzla ovasıdır. Bunun yanında ilçemizde eğitim, turizm ve tarım, tarımın yanında da hayvancılık. Bakın eğitimde neler olduğunu ilçe halkı olarak iyi biliyorsunuz. İki adet Yüksek Okul binamız bitti. Öğrenci sayımız 700 kişi iken şimdi 2000 kişilik daha okulumuz bitti. Yeni yeni bölümlerde açılmaya devam ediyor. Bu açılacak bölümleri bölgemize yarayacak bölümleri almak zorundayız. Tarımla ilgili bölüme ilçe halkı olarak ihtiyacımız var. Bakın ovalara su gitti, hortumu atıveriyoruz o su şar şar akıyor. Devamlı akan su bir şekilde bitki köklerine de zarar veriyor ve bunları geliştirmemize gerek var. İlçe Tarım Müdürlüğümüz çalışmalarına devam ediyor fakat tarımla ilgili bir kolun yeni yapılan üniversite binasında açılması lazım. İlçemizde 320 gün hava sirkülasyonu uçak iniş, kalkışına uygun. Biz bu proje için çok uğraş verdik. İnanın 4 yıldır bu proje için çalışıyoruz. Çünkü mevzuatları aşamadık. İnşallah bunları da aşacağız. Ben buradan Sayın Rektörüme sesleniyorum, Sivil Havacılık Bölümünü biran önce ilçemizde faaliyete geçmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Ayvacık’ta 64 milyonluk 5 adet büyük yatırım sürüyor”

Ayvacık ilçesinde 64 milyon TL’lik 5 adet büyük yatırımın sürdüğünü kaydeden Başkan Şahin; “Bu yatırımlar, ilçemiz için önemli yatırımlar. Bakın Katı Atık Tesisi ve Liman. İlçemiz için çok önemli. Tam 14 yıl emek verdik ilçe halkıyla birlikte. Bu projeler için Ankaralara gittik. Sakin ola ki üzülmeyin liman yapılmıyor diye. Büyükhusun köyü altında bizim limanımızın inşaatı ihale edildi ve başlandı. Bakın sizlere şunu söylemem gerekiyor. Gümrük ayrı bir olay. Gümrük Çanakkale’de, Kepez’de, Akçay’da, Ayvalık’ta, Dikili’de da var, diğer bölgelerde de açılabilir. Biz Ege’de Ege turizmine cevap verebilecek bir iskele yapıyoruz. Bu iskeleye araba vapurları, büyük turist gemileri yani kruvazörler gelecek. Buraya gelen yabancılar 5 dakika içinde Assos ören yerinde olacaklar. Yani bu yapılan iskele çok fonksiyonlu olacak. Bu büyüklükteki bir iskele Kuzey Ege’de tek olacak. Allah izin verirse 500 günde bitecek. Bu yatırım 12 trilyonluk bir iş. Gelelim Katı Atık projemize. 14 yıl uğraşımız sonucunda belediye başkanı olarak çok emek harcadığım bir proje. Bugün itibarıyla ihalesi yapıldı ve müteahhite teslim edildi. Buradan Ak Parti Grup Başkan Vekilim Bülent Turan beye yardımlarından dolayı  teşekkürlerimi sunarım. Bu katı atık tesisinden, Ayvacık, Ezine, Bayramiç, Geyikli, Bozcaada, Küçükkuyu Belediyeleri yararlanacak. Bu tesis tamamlandığında enerji üretecek. Böyle bir tesisin enerji üretmesi çok önemli. Bakın bu tesisin bedeli 12 milyon 600 bin TL’dır” ifadelerini kullandı.

Konut sorunu olmayan bir Ayvacık”

“2004 yılında çalışmaya başladığımızda konut açığı vardı” diyen Başkan Şahin; “Toki’nin başlatmış olduğu Birinci ve ikinci etabı bitirerek 3 etap çalışmalarına başladık. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından Hamdibey Mahallesinde 156 konut daha yükselmeye başladı. Bu bölgede yapılacak yaşam alanları için yaklaşık 4 ay önce ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızdan ön talepler aldık. TOKİ’nin yapacağı “Emekli Grubu Konut Projesi ‘’ ne halkımızdan yoğun talepler geldi. Bakın bunun maliyeti de 18 Milyon” dedi.

“Eğitim sorunları çözülmüş bir Ayvacık”

Ayvacık halkına iki okul sözü verdiğini anımsatan Başkan Şahin, iki okuldan birini bitirdiklerini ifade ederek; “2014 yılında yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerinde halkımıza, İlçemize iki okul sözü vermiştik. Bunlardan birini bitirdik, 2018-2019 öğretim yılında hizmete girecek. Diğer yapılacak okulun temelleri kazılıyor. Burada açılacak okul Teknik Meslek Lisesi olacak. 6 milyon 800 bin TL’dır. İlçe olarak okul sorunlarını çözmüş geleceğine emin adımlarla yürüyen bir konuma gelmiştir” diye konuştu.

“Yarı açık cezaevinde zeytin işleme tesisi olacak”

Başkan Şahin sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bakın ilçemize yapılan yatırımlar bununla da bitmiyor. İlçemizde Belediyeye ait 50 bin metrekare alanın Adalet Bakanlığına teslim edilmesiyle yapılması planlanan yarı açık cezaevi projesinin inşaat çalışmaları başladı ve bitme aşamasına gelindi. 2018 yılının sonuna kadar bitmesi planlanan yarı açık cezaevi aynı zamanda zeytin işleme tesisi olacak. 2018 yılının sonunda hazır olması planlanan yarı açık cezaevin 240 kişi kapasiteli olacak. Bu cezaevinde mahkûmlar cezalarını çekerken maddi kazanımlarını sağlamaları için de zeytin işleyecekler. Bu projenin bedeli ise 16 Milyon TL’dır. Bakın buradan sizlere sesleniyorum yapılan bu dev beş eserin maliyeti 64 milyon Türk Lirasıdır.”

“Ayvacık nerden nereye geldi”

Belediye Başkanlığı olarak Ayvacık halkının parası ile hep arsa aldıklarını ifade eden Başkan Şahin; “Ülkede kriz var diyorlar, hani kriz nerde? Hükümetimizin yaptığı yatırımlar durmadan devam ediyor. Devletimizin yaptığı yatırımlar Ayvacık’ta yapılırken halkımızın da görmesini istedik. İşte bunlardan birisi de Yüzme Havuzu. Ayvacık halkının parası ile biz belediye başkanlığı olarak hep arsa aldık. Ticaretten geliyorum. İhtiyacımız olduğunda arsa alınır. Ama değerini bulursanız bir de ihtiyaç fazlasıysa o zaman satılır. Belediye olarak arsaya ihtiyacımız var, yoksa hiçbir çalışma yapamazsın. İlk arsamız İçme Suyu Arıtma tesisimizin yerini aldık. Baktık ki büyüyen çocuklarımızın spor yapabilmeleri için bir yere ihtiyaç duyuldu sıkıştıra sıkıştıra devletimizin imkânlarıyla 3 adet spor salonu bitirdik. Ben ortaokulu Ayvacık’ta okudum. Basket, Voleybol, Futbol sahamız yoktu. Ayvacık nerden nereye geldi” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
AyvacıkEğitimKonut
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol