Şarlan Ankara’ya yürüyor

Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan, Avukatlık Kanunu’nda Barolarla ilgili yapılmak istenen değişikliğe karşı Ankara’ya doğru yürüyor.

Şarlan Ankara’ya yürüyor

Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan, Avukatlık Kanunu’nda Barolarla ilgili yapılmak istenen değişikliğe karşı Ankara’ya doğru yürüyor.

21 Haziran 2020 Pazar 12:00
Şarlan Ankara’ya yürüyor

Avukatlık Kanunu’nda Barolarla ilgili yapılmak istenen değişikliğe karşı, Adalet Bakanlığı ve TBMM’deki siyasi parti temsilcileriyle yapılan görüşmelerin sonuç vermemesi üzerine, yapılmak istenen değişikliklerin barolara ve yargı dünyasına vereceği zararlara dikkat çekmek amacıyla 81 İl’in Baro Başkanları’nın Ankara’ya yürüyeceği duyurulmuştu. Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan da Ankara’ya olan yürüyüş yolculuğuna Cuma günü saat 10.00’da başladı. Şarlan,  81 İl’in Baro Başkanı ile Pazar günü Ankara’da buluşacak. Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan; “Kamuoyunda uzun süredir yer alan, Baroların yapısını ve seçim sistemlerini değiştirmeye yönelik değişikliklere ilişkin tartışmalar devam etmektedir. Dünya’da ve ülkemizde yaşanmakta olan Pandemi süreci nedeniyle, mesleki sorunların zirve yaptığı bir dönemde Avukatlara ve Barolara sorulmadan yeni bir düzenleme iradesi gösterilmesi karşısında Baro Başkanları olarak 19 Mayıs 2020 ve 1 Haziran 2020 tarihlerinde bir araya geldik. TBB ve 80 Baro olarak teklifin geri çekilmesi, sonrasında mesleğin birikmiş sorunları da dahil olmak üzere tüm sorunların çözümü için görüşmeye hazır olduğumuzu kamuoyu ile paylaşmıştık. Sonrasında geçen hafta Adalet Bakanı, Kamu Baş Denetçisi ve TBMM de siyasi partilerin temsilcileri ziyaret edilmiş ve düşüncelerimiz aktarılmıştır” dedi.

“Barolar haksızlığın karşısındadır”

“Ancak Yasa değişikliği iradesinde bir gerileme olmadığı, hatta sürecin ilerlediği görsel ve yazılı basına yansıyan haberlerde görülmektedir” diyerek sözlerine devam eden Şarlan; “Avukatlık mesleğinin asıl sorunları, yargılamada savunmanın giderek zayıflaması ve adalete olan güvenin zayıflaması konularının çözümü yerine, Baroların yapısının ve seçim sistemlerinin değiştirilmesi çalışmalarını anlamak mümkün değildir. Eğer Barolarla ilgili konuşulan değişiklikler yasalaşırsa Barolar bazı grupların etkisi altına girebilecek ve yargının siyasallaşmasına neden olacaktır. Kısaca, kimsenin istemediği ve öngöremediği sonuçların doğmasına sebep olunacaktır. Barolar ve avukatlar hak arama hürriyetinin güvencesidir. Barolar, mağdur çocukların, kadınların yanındadır. Barolar; adli yardıma ihtiyaç duyanların destekçisidir. Barolar; Kazdağlarında, Salda da, Cerattepe dedir. Barolar; haksızlık kimden gelirse gelsin ve kime yönelirse yönlensin hiçbir ayırım gözetmeksizin haksızlığın karşısındadır. Bu nedenle baroların susturulması sadece avukatların değil, çocukların, kadınların, çevrenin, yaşamın, adalete erişimde dezavantajlı tüm grupların susturulmasıdır. Baroların parçalanması, siyasallaştırılması, hukuk devletinin yok edilmesidir. O nedenle yapılmak istenen değişikliklere itiraz ediyoruz. Bugün bu sebeplerle Baroların yapısını değiştirmeye yönelik çalışmaların geri çekilmesine ilişkin itirazlarımızı görünür kılmak için ülkemizin her yerinden Baro Başkanları olarak Ankara ya sesimizi duyurmak için yürüyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Gökhan’dan Şarlan’a destek

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Barosu’nu sabah saatlerinde ziyaret etti ve Başkan Şarlan’a yürüyüş öncesi destek verdi.  Başkan Gökhan gazetecilere yaptığı açıklamada; “Baro yönetimi basın açıklaması yapacak ondan sonra yürüyüşe geçecekler. Biz sadece başarı diledik hayırlı olsun dedik. Biz sadece destek olmaya geldik. Demokratik hak arayışı içerisinde olan herkese destek oluruz. Demokratik hak aramak çok önemli bir şey. Biz her zaman bu noktada destek oluyoruz, destek olmaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol