Sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunlar görüşüldü

ÇTSO Yönetim Kurulu 2 No’lu Meslek Grubu Üyeleriyle bir araya geldi.

Sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunlar görüşüldü

ÇTSO Yönetim Kurulu 2 No’lu Meslek Grubu Üyeleriyle bir araya geldi.

19 Ekim 2017 Perşembe 15:38
Sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunlar görüşüldü

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak bitkisel ürün, tahıl, meyve ve sebze üretimi ile tarım kooperatifleri sektörlerinde faaliyet gösteren 2 no’lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunları görüşmek üzere ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde toplandı. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıda, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ahmet Selçuk Erdoğan, İbrahim Gün, Meclis Üyesi ve 2 no’lu Meslek Komite Temsilcisi Sebahattin Alat, Genel Sekreter Sema Sandal ve sektör temsilcileri yer aldı. Başkan Semizoğlu, “Odamızın 21 tane Meslek Grubu var. Meslek Grubu toplantılarının amacı üyelerin sorunlarını ve çözüm önerilerini birinci ağızdan duymak. Bu vesile ile her hafta farklı bir Meslek Grubumuzla bir araya geliyoruz. Taleplerini ve görüşlerini alıyor ilgili mercilere yazılı olarak ileterek ÇTSO Yönetim Kurulu olarak takipçisi oluyoruz” dedi.

“Çanakkale’deki topraklar için ceviz ve badem yetiştiriciliği için çok uygun”

Toplantıya katılan sektör temsilcileri, tarım arazilerinin yatırım arazisine dönüştüğünü, çiftçiliğin bitmek üzere olduğu, bu durumun değişmesi için bilinçli tarım ve bilinçli çiftçilik uygulamalarının yapılması gerektiğini, Çanakkale’nin ceviz ve badem yetiştiriciliği için çok uygun toprak yapısın sahip olduğunu, ülkemizde ceviz ve bademin %80 oranında ithal edildiğini ve bölgede ceviz ve badem yatırımlarının desteklenmesi gerektiğini ifade ettiler. Başkan Semizoğlu, Ülkemizde kooperatifçilik sisteminin gelişmeye ihtiyaç duyduğunu, bireysellikten çıkıp toplum yararına hizmete dönük çalışmaların teşvik edilmesi gerektiğini, özellikle zeytinyağıyla ilgili olarak Borsa ve Tarım İl Müdürlüğü ile ortak bir marka çalışmasının planlandığını belirtti.

“OSB’lerin içerisinde mutlaka meslek liseleri olmalı”

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gün ise; “Tüm sektörlerde olduğu gibi tarım sektöründe de ara eleman konusunda büyük sıkıntılar var. Mühendis çok ancak sahada çalışacak ara eleman yok. OSB’lerin içerisinde mutlaka Meslek Liseleri olmalı.” diye konuştu.

“Çanakkale’nin büyüyüp gelişmesi için hep birlikte mücadele etmeliyiz”

Başkan Semizoğlu; “Çanakkale’de yıllardır sorunlar belli. Çözüm yolları da belli. Yapacağımız tek şey ilgili tüm kurumların bir araya gelerek aynı hedefe doğru birlikte hareket etmesidir. Kimin yaptığı da çok önemli değil. Önemli olan sonuçtur, sektörün ihtiyacının giderilmesidir” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleçtsoMeslek
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol