Sektörde yaşanan sorunlar konuşuldu

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak ağaç ve orman ürünleri, mobilya ve kırtasiye sektörlerinde faaliyet gösteren 21 no’lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunları görüşmek üzere ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde bir araya geldi.

Sektörde yaşanan sorunlar konuşuldu

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak ağaç ve orman ürünleri, mobilya ve kırtasiye sektörlerinde faaliyet gösteren 21 no’lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunları görüşmek üzere ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde bir araya geldi.

04 Ekim 2019 Cuma 14:48
Sektörde yaşanan sorunlar konuşuldu

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Meslek Grubu toplantısında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, 21 no’lu Meslek Komite Başkanı Hüseyin Şen, Komite Başkan Yardımcısı Ahmet Oytun, Komite Üyesi Caner Durgun, Genel Sekreter Sema Sandal ve çok sayıda sektör temsilcisi hazır bulundu. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Odamızın 21 Meslek Grubu bulunuyor. ÇTSO Yönetimi olarak biz her hafta farklı bir Meslek Grubumuzla bir araya gelerek, sektörde yaşadıkları sorunları dinliyor ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu toplantılarda daha çok sizlerin söz alarak konuşmasını ve piyasalarda yaşadığınız sorunları gündeme getirmesini istiyoruz. Birbirimizle konuşmazsak, sorunlarımızı dile getirmezsek şikâyet etmeye de hakkımız olmaz. Meslek Grubu toplantılarımızın temel hedefi, üyelerimizin ticari faaliyetlerini ortak akıl ile yaşadıkları sorunlara karşı kolaylaştırıcı çözüm önerileri üretmek ve ilgili kurumlara ileterek takip etmektir.

“Ağaç ve orman ürünleri sektöründe yaşanan sorunları tobb’a iletmek üzere bir rapor hazırladık”  

Başkan Semizoğlu konuşmasında; “Ağaç ve orman ürünleri sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin temel sorunlarını sektörün içinden gelen birisi olarak bulunduğum her ortamda dile getirmeye çalışıyorum. Sektörümüzde mevcut sistem büyüğün daha büyük, küçüğün küçük kalması veya yok olmasına yönelik işliyor. TOBB Ağaç Orman Sektör Meclisine sunulmak üzere bürokrasinin her işletmemize eşit imkanlar sunmasını ve kendi kendimizle değil yurt dışı ile nasıl rekabet edebiliriz politikasını talep eden bir rapor hazırladık. Mevcut piyasa şartları da göz önüne alındığında kendi içimizde değil yurt dışı piyasalarda nasıl rekabet edebiliriz? Birlikte buna çalışmamız, sektörümüzün enerjisini buna harcaması gerektiğine inanıyorum.” dedi.

“Kırtasiyeciler olarak tescilli ürün satmak zorundayız”

Meslek Grubu toplantısına katılan kırtasiye sektör temsilcileri, ulusal mağaza zincirlerinin satışını yaptıkları kırtasiye ürünlerinin denetlenmediğini, buna karşın kırtasiyecilerin sattıkları her ürünün çok sıkı denetime tabi tutulduğunu, belediyelerin bölgede kurulacak otel ve hastane gibi yatırımları nüfus oranına göre izin verildiği halde bu mağaza zincirlerinin kontrolsüz bir şekilde neredeyse her sokağa açıldığını, olmayan ürünlerin ucuz reklamlarının yapılarak tüketicinin mağazaya çekildiğini ve haksız rekabet ortamı yaratıldığını, bu mağazalarda satılan elektronik eşyaların; örneğin elektrikli bisiklet gibi ürünlerin sadece kasa fişiyle alınabiliyorken, aynı ürün esnaf tarafından alınmaya kalkıldığında ÖTV ve diğer devlet harçlarının alıcı tarafından ayrıca yatırılması gibi çok fazla prosedür oluştuğunu ve bu durumun da haksız rekabet ortamı arttırdığını belirttiler. Ormancılık sektöründe faaliyet gösteren üyeler de; dikili kesimde zorunlu tutulan orman ürünleri mühendislerinin sahada çalışmadıklarını, kendilerine külfet olduğu, ihalelerdeki adaletsizliklerin kendilerini mağdur ettiklerini belirttiler. Yönetim Kurulu Başkanı Semizoğlu toplantıda dile getirilen sorunları ilgili her ortamda gündeme getirileceğini belirterek, katılım sağlayarak katkı veren tüm sektör temsilcilerine teşekkür etti. 

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol