Semizoğlu; “Kepez Limanı’nı daha aktif kullanmalıyız”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu Çanakkale ekonomisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Semizoğlu; “Kepez Limanı’nı daha aktif kullanmalıyız”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu Çanakkale ekonomisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

19 Temmuz 2019 Cuma 16:00
Semizoğlu; “Kepez Limanı’nı daha aktif kullanmalıyız”

Çanakkale Organize Sanayi Bölgesinde şu anda 3 tane yeni fabrikanın temelinin atıldığını ve yeni faaliyete geçecek olan fabrikaların olduğunu belirten ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Cumhurbaşkanlığının 11. Kalkınma planı yeni başkanlık sistemimin ilk kalkınma planı. 210 sayfa bunun özetini inceleme fırsatı buldum. Gerçekten içerik olarak gayet kapsamlı. Burda en çarpıcı ve iş adamları olarak üstlenmemiz gereken konu 2023 yılına kadar 4.3 milyon ek istihdam sağlanması. Tabi bu konuyu her konuşmamızda ve defalarca ifade ediyoruz, üretimle bu işin üstesinden gelebileceğimizi fabrikalarımız ile tesislerimizin kapasite kullanım oranlarının artması ve bu fabrikalara ve tesislere yeni fabrika ve tesisler katmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Çanakkale bu konuda şanslı. Çanakkale Ezine Gıda İhtisas bölgesinin alt yapı ihalesi tamamlandı. Ezine gıda organize sanayi bölgesinde altyapı çalışmaları da hızla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Ezine OSB’ de parsel satışlarına geçilecek. Ezine Gıda OSB’ sinde 91 yeni sanayi kuruluşu ve yan üretim firmaları ile 8 ila 10 bin yeni istihdam sağlayacak. Çanakkale merkezde de güzel şeyler oluyor. Çanakkale Organize Sanayi Bölgesinde şu anda 3 tane yeni fabrikanın temeli atıldı. Yeni faaliyete geçecek olan fabrikalar var. Bizimde Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Olarak Görevimiz bu yatırımcı arkadaşların önünü açmak ve onlara yardımcı olmak” dedi.

Artık dış piyasalara açılmamız gerekiyor

“Üretimimizin bir sonraki aşaması ihracat olması gerekiyor çünkü bizim artık dış piyasalara açılmamız gerekiyor” diyen Semizoğlu; “Biz Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Olarak bu çalışmalara da başladık 40 civarında olan ihracatçı sayımızı görev süremde 200 ihracatçıya çıkarmayı planlıyoruz. Odamızda bir ihracat birimi oluşturduk. Bu ihracat birimi ne demek? Hiç ihracat yapmamış üyemize nasıl ve nerelere ihracat yapmaları gerektiğini konusunda danışmanlık hizmeti sunacağız. UR- GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi) projelerimize çok önem veriyoruz. 1.sini gerçekleştirdik, 2.sine başladık. 2. UR-GE projesini yapan çok nadir odalardan biriyiz Türkiye’ de. Tabi bu ürettiğimiz ürünleri ihraç edeceğiz. İhracatta en önemli şey uluslararası pazarda rekabet etmektir. Rekabet etmenin en önemli yolu da lojistik’dir. Ürettiğimiz ürünleri çok uygun fiyatlara dış pazarlara taşıya biliyor olmamız gerekli” şeklinde konuştu.

Kepez Limanı’nı daha aktif kullanmalıyız

Çanakkale’nin olmazsa olmazı Kepez Limanı’nın daha aktif kullanılması gerektiğini dile getiren Semizoğlu; “Limanlarımız bizim için çok önemli. Çanakkale Merkezde Kepez Limanı, Biga, Ezine’ de diğer limanlarımız özel şirketlerin limanları. Çanakkale merkezdeki Kepez Limanını çok önemsiyoruz. Hatta bu limanımızı önemsediğimizi geçtiğimiz hafta Çanakkale Valiliğinde liman ile ilgili bir toplantı yaptık. Bu toplantıda kepez limanının çalıştıran firmanın yetkilileri de katıldılar. Bizim Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak arzumuz Kepez Limanının konteyner limanı olma özelliğini kazanması. Verimli bir toplantı oldu. Tabi biliyoruz ki kepez Limanında yakıt alım satımı da yapıldığı için liman bu günlerde iş yoğunluğu olarak kalabalıklaştı. Bu konuda Kepez Limanı yetkilileri ilave yatırım yapabileceklerini söylediler. Çanakkale’nin olmazsa olmazı Kepez Limanının daha aktif kullanılmasıdır. Bizim Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Olarak üyelerimize yapabileceğimiz yardım Çanakkale Kepez Limanı kullanımının daha aktifleşmesini sağlamaktır. Bu konuda Kepez Limanı Yetkilileri Çanakkale Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu başkanlığında toplandı” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol