Sokakağzı Festivali sona erdi

Sokakağzı muhtarı Hüseyin Evcimen ve Hatice Gençler tarafından bu yıl 7-8-9 Eylül tarihlerin de ilk defa düzenlenen Sokakağzı Festivali, ‘Amaç Doğal Beslen, Sanatla Beslen, Üreticini Koru’ sloganıyla gerçekleştirildi.

Sokakağzı Festivali sona erdi

Sokakağzı muhtarı Hüseyin Evcimen ve Hatice Gençler tarafından bu yıl 7-8-9 Eylül tarihlerin de ilk defa düzenlenen Sokakağzı Festivali, ‘Amaç Doğal Beslen, Sanatla Beslen, Üreticini Koru’ sloganıyla gerçekleştirildi.

11 Eylül 2018 Salı 15:46
Sokakağzı Festivali sona erdi

Sokakağzı Muhtarı Hüseyin Evcimen açılış konuşmasında; “Doğayı, doğalı muhafaza ederek, hem sağlıklı yaşayabilir hem de ekonomimize katkı sağlayabiliriz. Bildiğiniz gibi Koyunevi–Sokakağzı köyümüz bozulmamış doğal yapısıyla, ülkemizin cennet köşelerinden birisi. Kazdağları; havası, suyu, yetişen endemik bitkileri, hayvancılığı, denizciliği ile doğallığı bozulmamış bir yaşam alanı. Böyle beldelerin, para kazanmak uğruna nasıl talan edildiğini duyuyoruz, görüyoruz. Basılacak toprak, gölgesinde oturulacak ağaç kalmayıncaya kadar betonlaştırmaya devam ediyorlar. Öncelikle toprağa, havaya, suya, kısacası doğaya olan saygımızı korumak zorundayız. Bu; insanlığa borcumuzdur. Kendimize ve gelecek nesillere borcumuzdur. Bizler doğayı, doğalı muhafaza ederek, hem sağlıklı yaşayabilir hem de ekonomimize katkı sağlayabiliriz. Bu anlamda köyümüz bahçecilik, hayvancılık, balıkçılık ve turizm alanlarında ekolojik özelliklere sahip bir beldedir. Bizler de bunu korumak için çaba gösterdiğimizi anlatmak ve paylaşmak için bir festival düzenliyoruz. Şunun altını çizmek isterim: Özellikle genç nüfusun doğal olana ilgisi çok artmıştır. Alternatif yaşam arayan bu kitlenin ruhunu da beslemek üzere sanatsal etkinlikler hazırladık; dolayısıyla festivalimiz aynı zaman da bir Sanat Festivalidir. Festival hepimizindir. Gerekli özeni, hassasiyeti göstereceğimizden eminim. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz festivalimizde olabilecek eksiklik ve aksaklıklar için şimdiden affınızı dilerim” dedi. Festival süresince bir çok etkinlik ve söyleşi yapıldı. Prof. Dr. Gazi Aydın, festivalde “Besinden öte ilaç: Zeytinyağı” ve Epigenetik-Çevresel Faktörlerin genetiğe etkisi” adlı iki konferans verdi. Probiyotik Beslenme uzmanı Haydar Yılmaz ise festivalde, fermantasyon (mayalanma) ve probiyotik beslenme üzerine konferans verdi. Nezih Gençler de ot-böcek ilacı kullanılmamış, eski, uzun sap, atalık buğdaylardan ekşi mayalı ekmek yapımını tatbiki olarak anlattı. Doğal Anneanne Çiftliğinin kurucusu Ertül Yardım ise festivalde; şırdan mayalı peynir yapımını tatbiki olarak anlattı. Hayranlarıyla bir söyleşi gerçekleştiren Sanatçı Cengiz Bozkurt, kamera önü oyunculuk ve tiyatro üzerine sohbetler yaparken, Tiyatro sanatçısı Sema Çeker de festivalde çocuklara masal anlattı. Porselen ve seramik sanatçısı Asuman Aktüy Özdemir, festivalde iki gün boyunca seramik üzerine bilgiler verirken, halk dansları ve sportifi gelişim uzmanı Murat Taşkın Güner de festivale katılanlara Sirtaki ve Zeybek danslarını öğretti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Sokakağzı
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol