TBMM’de her yer Çanakkale

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Troya Hazineleri - Asırlık Hasret" belgeseli, Milletvekillerine ve ailelerine izlettirildi.

TBMM’de her yer Çanakkale

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Troya Hazineleri - Asırlık Hasret" belgeseli, Milletvekillerine ve ailelerine izlettirildi.

14 Şubat 2019 Perşembe 14:44
TBMM’de her yer Çanakkale

Çanakkale, Anadolu ve dünyanın ortak değerlerinden Troya'yı ve antik kente ait mirasların yurt dışına kaçırılmasını anlatan, bununla birlikte Çanakkale'mizin eşsiz güzelliklerini de gösteren "Troya Hazineleri-Asırlık Hasret" belgeseli özel gösteriminin, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın ev sahipliğinde büyük bir coşku ve katılımla Gazi Meclisinde gerçekleştirildiğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Çanakkale Vekilimiz Sayın Jülide İskenderoğlu ile misafirlerimizi büyük bir heyecanla kapıda karşıladık ve uğurladık. Mecliste bir ilk olan bu etkinlikten dolayı gurur duyduk. Bakanlarımızdan, farklı partilerden milletvekillerinden, bürokratlardan ve STK yöneticilerinden yüzlerce katılımın olması çok anlamlıydı” dedi.

CHP’nin Çanakkale vekilleri katılmadı

“Ancak tek üzüntümüz programa, şehrimizin 4 milletvekilinden CHP’li 2 vekil arkadaşımızın katılmamasıydı” diyen Turan; “Troya siyaset malzemesi değildir. Troya; Çanakkalemizin, Anadolu’nun hatta tüm insanlık tarihinin ortak bir değeridir. Troya siyasetin dışında tarihe karşı bir sorumluluk, Çanakkale turizmine karşı bir borçtur. Mazereti ne olursa olsun Gazi Meclis’te düzenlenen bir Çanakkale etkinliğine Çanakkale vekillerinin katılmaması büyük bir izansızlık örneğidir. Siyaset ve rekabet bu değildir” şeklinde konuştu.

Truva Atı’na yoğun ilgi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın himayelerinde “Troya Hazineleri–Asırlık Hasret” belgeselinin gösterimi için getirilen Truva Atı heykeli yoğun ilgi gördü. Meclis yerleşkesindeki Truva Atı heykeli, görenlerin dikkatini çekerken, Meclis’i ziyaret eden vatandaşlar, TBMM Tören Salonu önündeki Çanakkale’nin sembollerinden Truva Atı heykeli önünde fotoğraf çektirdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleTbmm
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol