Tezel için arkadaşları seferber oldu

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde çalışan Raşit Tezel 3 aydır Myelodsiplastik Sendrom (MDS) hastalığı ile mücadele ediyor.

Tezel için arkadaşları seferber oldu

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde çalışan Raşit Tezel 3 aydır Myelodsiplastik Sendrom (MDS) hastalığı ile mücadele ediyor.

17 Ağustos 2018 Cuma 14:01
Tezel için arkadaşları seferber oldu

 Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görev yapan Raşit Tezel evli ve 3 çocuk babası. Kan ve ilik hastalığı olarak bilinen Myelodsiplastik Sendrom (MDS), tedavi edilmediği takdirde kan kanserine yol açabiliyor. 3 aydır Myelodsiplastik Sendrom (MDS) hastalığı ile mücadele eden Raşit Tezel için çalışma arkadaşları seferber oldular. Raşit Tezel’in sağlığa kavuşması için çalışma arkadaşları Kızılay kan verme aracına akın ettiler. Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ da kan verme kampanyasına katıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Karadağ; “Mesai arkadaşımızın içinde bulunduğu rahatsızlıktan dolayı büyük üzüntü yaşıyoruz. Tedavi sürecinin hızlanması ve uygun iliğin bulunabilmesi için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Kan ve ilik nakli bekleyen tüm hastalar için kan bağışı yapmanın ne kadar önemli olduğunu buradan tekrar dile getirmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Şifa bekleyen tüm hastalara Cenab-ı Hak’dan şifa niyaz eder, bu vesile ile yaklaşan Kurban Bayramının Ülkemize, Milletimize ve tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni ederim.” dedi.

20 yıldır kamu kurumunda görev yapan, etrafında sevilen ve saygı duyulan bir kişi olarak tanınan Raşit Tezel için yakınları yardım arayışında. MDS hastalığının tek tedavisi ilik nakli. İlik Bankasından uygun iliğin çıkması durumunda tedaviye devam edilebiliyor. Kızılay’a vereceğiniz 3 tüp kan ile Raşit Tezel ve ilik nakli bekleyen tüm hastalara umut olabilirsiniz. Kızılay Kan Bağış Aracı, 18/19/20 Ağustos 2018 tarihlerinde 13:00/16:00-17:00/21:00 saatleri arası Çanakkale Cumhuriyet Meydanı veya İskele Meydanı’nda olacak. Kızılay Kan Bağış aracı 27/28 Ağustos 2018 tarihlerinde ise Çan’da, 29/30/31 Ağustos 2018 tarihlerinde de Biga’da olacak. Bulunduğunuz ilin Kızılay Kan Merkezine veya Kızılay Kan Bağış Araçlarından birine kök hücre bağışı yapmak istediğinizi söyleyerek üç tüp kan verdiğinizde, birilerine tekrar hayata tutunmak için umut olabileceğinizi unutmayın.  

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkale Il Tarım
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol