“Tezgahlar şenlendi ama talep az”

Av yasağının bitmesiyle balık tezgahları şenlendi, fakat bu durum balıkçı esnafına ekonomik anlamda pek katkı sağlamamış.

“Tezgahlar şenlendi ama talep az”

Av yasağının bitmesiyle balık tezgahları şenlendi, fakat bu durum balıkçı esnafına ekonomik anlamda pek katkı sağlamamış.

10 Eylül 2019 Salı 16:54
“Tezgahlar şenlendi ama talep az”

Av yasağının bitmesi ile balık tezgahlarında çeşit artışı görülmeye başladı. Fiyatların düşmesini bekleyen vatandaşlar, çoğu çeşitte hayal kırıklığına uğradığını belirtti. Bu durumdan çok hoşnut olmayan balıkçı esnafı ise; ilerleyen günlerde fiyatların şuan ki durumun bir tık altına düşeceğini ifade ettiler. Uzun zamandır Çanakkale balık halinde esnaflık yapan Nadir Balıkçılığın sahibi Volkan Kaşıkçı; “Av yasağının bitmesiyle birlikte tezgahlarımızda çeşitliliğimiz arttı. Ancak diğer dönemlerin aksine bu sene fiyatlar biraz yüksek. Vatandaşlarımız ucuz balık yeme hayalini biraz suya düşürmüş olduk. Ancak bu her dönem yaşanan rutin durumlar. Geçtiğimiz yıllara kıyasla akaryakıt ve Petro kimya ürünlerindeki artış, ister istemez balık avcılığı yapan teknelere de yansıdı. Geçtiğimiz yıllarda günde en az iki kez ava çıkan tekneler bunu bire indirdi. Ayrıca yasak ve yanlış avlanma sonucu balık göçlerinin de sekteye uğraması ister istemez hal çıkışlarına yansıyor. Burada gördüğünüz fiyatlar, geçen yıla nazaran aslında normal düzeyde. Fakat vatandaşın alım gücünün düşmesi, tüketiciden çok satıcıyı etkiliyor. Benim tahminim bu ayın sonuna doğru fiyatlar bir tık daha aşağıda olacaktır” diye konuştu.

“Çeşit az fiyat çok”

Balık tezgahlarında çeşittin az olduğunu dile getiren vatandaşlar; “Burada sezonun açılması ile bol çeşit olurdu. Ancak ne yazık ki çeşit oldukça düşük. Birde fiyatlar yüksek. Her zaman sezonun açılması ile fiyatlar düşük olur bizlerde tabiri caizse balığa doyardık. Sanırım bu sene fiyat yüksel, çeşit az olacak” ifadelerini kullandılar.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol