Tıp Fakültesi öğrencileri yemin etti

Tıp Fakültesi 8. dönem mezunlarının yemin töreni Dardanos Yerleşkesinde gerçekleşti.

Tıp Fakültesi öğrencileri yemin etti

Tıp Fakültesi 8. dönem mezunlarının yemin töreni Dardanos Yerleşkesinde gerçekleşti.

10 Temmuz 2020 Cuma 15:00
Tıp Fakültesi öğrencileri yemin etti

Törene; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir, ÇOMÜ Hastane Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur, Dekan Yardımcıları ve Başhekim Yardımcıları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, 8. dönem birincisi Dr. Gamze Türker’in konuşması ile devam etti. Dr. Gamze Türker;  sorumluluğu büyük, temeli insan, rehberi bilim ve vicdan olan doktorluk mesleğinin tüm arkadaşları için hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında üzerlerinde emekleri olan hocalarına, ailelerine teşekkür ederek; “Artısıyla eksisiyle, bazen gülerek bazen üzülerek geçirdiğimiz bu zorlu altı yılı burada noktalıyoruz. Çok kıymetli bir mesleğin mensubu olarak bunun sorumluluğunu taşıyacağımızın sözünü vermek için bir araya geldik. Öğrendiğimiz bilgileri hür irade ile bilim ve vicdan ışığında kullanıp, insanalar faydalı olabilmeyi temenni ediyorum. Umarım işine saygı duyan, etik değerleri önemseyen hekimler olarak gelecekte yer edinebiliriz.  Hayallerimizi ve ideallerimizi hiç bırakmayalım. Hangi zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım eğilmeden, bükülmeden ayrımcılık yapmadan bu yaşamı sürdürelim. Hekimlik onuruna yakışacak tüm faaliyetler bizlere de çok yakışacaktır. Bizlerin üzerinde emeği olan, bizlere kalbini açan, tecrübelerini paylaşan, meslek hayatımızda yapmamız gerekenleri öğreten, işine ve öğrencisine değer veren, bilimi savunan, hekim olmanın inceliklerini gösteren hem temel bilimlerdeki hem de klinik bilimlerdeki hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Ailelerimiz yanımızda olamadığı için hepimizin içi buruk ama emek veren, her zaman yanımızda olan, fedakâr ailelerimizin her birine sizlerin adına da teşekkür ediyorum” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi’nin 12’inci yılını geride bıraktığını dile getirerek Tıp Fakültesinin dünya standartlarında eğitim vermeyi, araştırmaları ile bilim dünyasında yer bulmayı amaçladığını vurguladı. ÇOMÜ Tıp Fakültesinin her geçen gün daha iyiye, daha güzele ve daha ideale doğru yol yol aldığının altını çizen Prof. Dr. Demir, hekim olmanın çok önemli olduğunu belirtti ve “Sizler üzerinde emeği olan tüm hocalara, ailelere teşekkür ediyorum” dedi.

Murat; “Bizim medarı iftarımızsınız”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise öğrencilere seslenerek “Sizleri çok seviyoruz. Sizleri mezun ederken sevinçliyiz. Çünkü sizler bizim medarı iftarımızsınız. Diğer taraftan sizlerden ayrılmanın burukluğu içindeyiz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Ecdat yadigârı olan bu güzel şehirde, Çanakkale gezilmez dedirten bir ecdadın torunlarısınız. Bunu asla unutmayın ve bu ruha sahip olun.  Çok güzel bir eğitim aldınız. Çok başarılı öğrenciler olduğunuzu da biliyoruz. Ancak unutmamak gerek ki eğitim-öğretim hayat boyu devam eden bir süreç ve sizler de biliyorsunuz ki bundan sonra daha çok çalışmanız gerekiyor.  Bugün mezun oluyorsunuz ama Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi sizin eviniz. Her zaman eviniz olarak kalacak. Her zaman yanınızda, arkanızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Sizleri yetiştiren, emeği geçen tüm hocaları ve ailelerinizi tebrik ediyor başarılarınızın devam etmesini temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat 8. Dönem birincisi Dr. Gamze Türker’e plaket ve hediye takdiminde bulundu.  8. Dönem birincisi Dr. Gamze Türker adının yazılı olduğu plakayı mezun kütüğüne çaktı. Ardından 8. Dönem mezunları Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir’in eşliğinde Hekimlik Yemini gerçekleştirdiler. Tören, mezuniyet keplerinin fırlatılmasıyla sona erdi. 

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol