“Troya 2018 yılı o bölgeyi ayağa kaldırdı”

Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’nde, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın katılımıyla, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

“Troya 2018 yılı o bölgeyi ayağa kaldırdı”

Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’nde, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın katılımıyla, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

01 Mart 2019 Cuma 16:55
“Troya 2018 yılı o bölgeyi ayağa kaldırdı”

AK Parti Ayvacık İlçe Başkanlığı tarafından seçim bürosu açıldı. Açılışa, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti Ayvacık Belediye Başkanı ve adayı Mehmet Ünal Şahin, AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Halil İbrahim Engin, Ayvacık Kadın Kolları Başkanı Handan Gençtepe ve partililer katıldı. Açılış töreninin ardından Seçim Koordinasyon Merkezi önünde vatandaşlara seslenen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, son dönemde şehirde her ilçede çok önemli bir dönüşüm yaşandığını belirtti. Projelerin küçük işler değil uluslararası projeler olduğunu ifade eden AK Partili Bülent Turan; “Son dönemde hepiniz görüyorsunuz şehrimizde her ilçemizde çok önemli bir dönüşüm yaşanıyor. Projelerimiz küçük küçük taş yaptım su getirdim değil. Her ilçemiz ayağa kalkıyor. Köprümüz bir uluslar arası proje. Asya ile Avrupa’yı bir birine bağlayacak olan buranın tarımına, turizmine çok önemli katkı sağlayacak olan bir köprü. Dünyanın en uzun ayak aralığı olan köprüsü. Geçin bu tarafa Troya 2018 yılı o bölgeyi ayağa kaldırdı. Turist sayımız 200 binlerden 600 binleri geçti. Bu daha başlangıç. Bununla ilgili toplantılar, köylerin alt yapı sorunları, müze yapılması, belgesel sinema filmi yapılması gibi, bir çok etkinlikle Troya’yı tekrar Türkiye’nin ve Dünya’nın gündemine taşıdık. Geçen hafta meclisimizde bir ilk yaşandı. Troya belgeseli, tüm vekiller, bürokratlara izletildi. Birçok vekil ve bürokrat var meclis adeta Çanakkale’ye taşındı. Birçok vekil, bürokrat bakan var ama bizim iki tane vekilimiz yoktu. Bu doğru bir şey değil, siyaset bir yere kadar. Parti farklı bir yere kadar. Ortak şey olması lazım” dedi.

Takıntılardan vazgeçmek lazım

“Hizmet varsa, Çanakkale varsa hep beraber orada olmamız lazım. Troya’ya turist gelince, müzeyi gezerken sen CHP’li misin, AK Partili misin diyecek mi?  esnaf ayrımı olacak mı? O yüzden bu konularda ki takıntılardan vazgeçmek lazım” diyen Turan; “Keşke orada 4 vekil bir raya gelsek, herkesi beraber karşılasaydık. Jülide hanımla beraber karşıladık birisi Biga vekili birisi merkez vekili. Orada yüzden fazla vekil vardı. Ama Çanakkale’nin diğer iki vekili yoktu.  Herkes kazanacak Turist gelince 200 bin olan turist 600 bin’e çıkmışsa herkes kazanmayacak mı? Ama maalesef bunu yapmadılar. Gelin yukarıya Ezine Ayvacık arasında hepinizin bildiği, Tarım Gıda OSB’si yapıyoruz. Bütün işler başladı, alt yapı ihalesi aşamasına başladık, bir yılı geçmeyen bir süre içerisinde 91 tane tarım fabrikası temeli atacağız. 8 bin tarım işçisi, yan işçilerle beraber, lokanta şoför derken, 10 binlerce insanın ekmek yiyeceği yerden bahsediyorum. Artık insanlar köyden kente değil, kentten köye gitmeye çalışacak. Meyve, sebze, et kıymetliyse neden insanlar bunu yapmasın.  O yüzden Çanakkale son dönemde her ilçesinde uluslararası projelerle hatırlanmaya başladı. Hemen yanımızda Bayramiç, Mehmet Akif Ersoy evini müze yaptık, tüm Türkiye’ye duyurduk, onun içinde belgesel yapılıyor,  orada da turist sayısı artmaya başladı” şeklinde konuştu.

Biz başladığımız işi yarım bırakmayız

Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Assos orada UNESCO’da tescilin kalıcı olmasını istiyoruz. O kültürel mirasın kalıcı olmasını istiyoruz bir müjde Assos yolu dardı, problemdi, girişler, çıkışlar zordu şimdi başladık Assos yolunu Behramkale’ye kadar harika bir yol haline getireceğiz inşallah. Ama daha ötesi biz başladığımız işi yarım bırakmayız, buranın kaderi turizme bağlı meyvemiz sebzemiz turizme bağlı, ne kadar çok insan gelirse o kadar çok satma imkanımız olur. Yol olacak ki ulaşım olacak ki tarımda, turizm de daha kıymetli hale gelsin. Aynı şekilde şehrimizde değişmeyen yol, okul, hastane kalmadı. Ayvacık, Ezine hastanesi, Çanakkale’de devlet hastanesi ve üniversite hastanesi ortada. Lapseki, Biga, yenice hastanesi hepsini açtık. Şuan Çan devam ediyor. bütün okullarımız, hastanelerimiz yoluna girdi. Ayvacık’ın ne eksiği varsa başkan istiyor biz omuz veriyoruz. Burası küçük bir ilçe normalde ne işi var yüzme havuzunun denebilir. Ama ısrar etti omuz verdik Ayvacık’ın gençleri için yaz kış kullanacakları bir yüzme havuzu oldu. Yeni dönemde Küçükkuyu tünellerimizi de açarak Ayvacık, Küçükkuyu, Edremit hattını rahatlatmak istiyoruz. Ne eksiğiniz varsa onu biz yaparız. Yaparsa AK Parti yapar. Birileri laf üretecek, birileri iş yapacak. Bir adamın üç dönem kolay mı kazanması. Çalışmasa, üretmese halkı ile beraber olmasa kazanabilir mi? Biz söz verdik Cumhurbaşkanımıza eze eze farkla kazanacağız diye göreceksiniz bunu başaracağız.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol