Turan'dan Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası ziyareti (VİDEO)

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Biga ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti.

Turan'dan Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası ziyareti (VİDEO)

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Biga ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti.

24 Ocak 2020 Cuma 19:47

Biga ilçesi için yapılan ve yapılması planlanan çalışmaların görüşüldüğü ziyarette konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Biga ilçesinin önemine dikkat çekti. 4 yıl içerisinde Biga’nın hak ettiği yere ulaşacağını belirten Turan; “Biga bizim için kıymetli bir ilçe. Çanakkale’mizin sanayide, tarımda ve turizmde başkent olabilecek bölgelerden bir tanesi. Özellikle son dönem belediye çalışmalarımızla ortaklaşa bir performansla Ankara’daki uyumla beraber umut ediyorum önümüzdeki 4 yıl içerisinde Biga hak ettiği yere ulaşacaktır diye düşünüyoruz. Biga’da tarıma ilişkin çok kıymetli adımlar atıldı. Turizme ilişkin yeni dönemde çalışmalarımız var” dedi.

“Troas yolu Yenice Çan hattından sonra 13 tane köyün bir çok antik kentin içinde olduğu bir yay çizerek Lapseki’ye geçecek” diyen Turan; “Türkiye’nin ve Çanakkale’nin gündeminde olan Troas kültür yolunun önemli etabının Biga’da olması kıymetli bir yaklaşım. Parion Kentinin kazılarına hız vermeyi, oranın uluslar arası standartlarda tekrar turizme açılmasını çok önemsiyoruz. Yeni dönemde Bigamızda sadece sanayinin ve hayvancılığın değil, turizminde canlanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Karabiga’nın ve Gümüşçay’ın önemli kıymetleri var. Özellikle Biga-Karabiga hattı yolunun yapılması gündemdeydi ve o işe başladık. Hem Gümüşay’ın hem de Karabiga’nın doğalgaz faaliyetleri devam ediyor. Kıymetli beldemizin doğalgaza kavuşması bölgenin sanayisine, turizmine bir ivme kazandıracaktır. Burası bir mobilya kenti. Mobilya imalatının çok önde olduğu bir yer. Mobilya üretiminde yılbaşı itibariyle %18 olan KDV’yi %8’e çekilmesi önemli. Aynı şekilde tarımcıların ve esnafın talep ettiği faiz oranlarının %12’den %9’a düşmesi kıymetli bir adım. Hem tarımda hem sanayide hem de turizmde büyümeye çalışan bir bölgeden bahsediyoruz. Esnaf odalarımızın taleplerini dinleyerek yeni dönemde neler yaparız bunu konuşacağız.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 24.01.2020 19:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol