Turan, KOBİ’lerle buluştu

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Biga 3 nolu Sanayi Sitesi Yapı kooperatifi üyeleriyle bir araya geldi.

Turan, KOBİ’lerle buluştu

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Biga 3 nolu Sanayi Sitesi Yapı kooperatifi üyeleriyle bir araya geldi.

03 Mart 2019 Pazar 16:34
Turan, KOBİ’lerle buluştu

Kooperatif üyeleri ile Biga Ticaret Odası konferans salonunda bir araya gelen Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, siyasetçiler olarak KOBİ’lerin lokomotif olduğunu bildiklerini ifade etti. Halkın, esnafın, KOBİ’lerin mutlu olduğu yerde ülkenin istikrarının aynen devam edeceğini belirten Turan, “KOBİ’ler rahatsızsa, esnaf sıkıntıdaysa hep beraber biliyoruz ki sıkıntımız büyük olur. 16 yıllık iktidarımız içerisinde baktığımız zaman çok büyük işlerimiz var, zaman zaman bizi yoran, üzüldüğümüz, değişik rüzgarlara bağlı olan değişen atmosferler var. Son dönemde ekonomide bazı çalkantılar olmakla beraber, uluslar arası operasyonlarda değerlendirildiğinde ortaya çıkan faiz artışı, döviz artışı gibi bazı somut sorunlar olsa da artık ivmenin toparlanmaya başlamış olması en büyük keyfimiz. Bundan birkaç aya göre faizlerin daha da düştüğü ve daha da düşeceği aynı şekilde dövizin belli bir yerde durduğu ve stabil döviz kurunun devam edeceğini keyifle görüyoruz. Biz alıştık 17 yıldan berri faizsiz, enflasyonsuz bu tarz hayatın devam etmesine. Ufak bir sallanmada büyük sıkıntılar yaşadık. Aslında 2002 yıllarına baktığımızda yüzde 79’lerde faiz vardı bu ülkede. Biz yüzde 10’ların altına alıştığımızdan dolayı bu yüzde 20’ler bizi çok yordu. Oysa biz yüzde 70’lerle yürüyen, yatırım yapan bir toplumduk. Bütçeye yüzde 69 faizle geldik bilindiği gibi. Kalan 31’le yatırım yapılırdı. Memurun maaşını vereceksin, yatırım yapacaksın gibi. Fakat hamdolsun şu son 17 yıl içerisinde büyük bir toparlanma olduğundan dolayı, gelinen yerdeki yüzde 20’lere çıkmak bizleri üzdü. Ama çabuk toparlandık” dedi.

Biz beraber yol yürümek istiyoruz

“Şuan Devlet Bankaları başta olmak üzere önemli oranda bir faiz indirimi söz konusu oldu. Halen sıkıntılarımız tamamen aşılmamış olsa bile en azından ivmeyi beraber gördük” diyen Turan; “Tabi bunları yaparken Ticaret Odalarımızın çok kıymetli teklifleri oldu. Esnaflarımızın teklifleri oldu. Onları değerlendirdik, Ankara’ya taşıdık. Esnafımıza kredilerin verilmesinden istihdam seferberliği alanına, işçilerimizin sigortalarının yatırılmasına, maaşlarının verilmesine kadar. Daha dün istihdam seferberliği açıklandı. Bu çalışmaya göre devletimiz yeni işe giren bir çalışan 12 ay boyunca tüm sigorta ve vergilerini üstleniyor. Bunun yanında daha önce olmayan 3 ay boyunca tüm maaşını veriyor. Bu istihdam seferberliği kapsamında iş verenimize, KOBİ’lerimize çok büyük bir imkan sağlandı. Çalışan sayısı artması talebinden dolayı. Sigortasını, vergisini devlet üstlendiği gibi bu yeni dönemde belli bir zaman da tüm maaşını da üstleniyor. Bunlar güzel işler biz diyoruz ki beraber büyüyelim. Çünkü batarsak beraber batarız. Biz beraber yol yürümek istiyoruz. Sizlerde bu istihdama katkı sağlayın baş vuru yapın” şeklinde konuştu. 

Troya’ya turist gelince CHP’li AK Partili esnaf ayrımı olacak mı?

Turan konuşmasını şöyle sürdürdü, “Çanakkalemize olan bakış açımızı biliyorsunuz. Hep ifade ediyorum bizler Ankara’nın değil Çanakkale’nin vekilleriyiz. Ankara’da işimiz bittiği gün buraya geliyoruz. Meclis başkanımızı seçtik koşa koşa buraya geldik. Çünkü biz biliyoruz ki bu memleket bir kitapsa bunun ön sözü Çanakkale’dir. Çanakkale kıymetli bir yer özel bir yer. Biga’da kıymetli, tarım kenti, sanayi kenti. Biz bu bölgenin kalkınmasını istiyoruz. Çanakkale kalkınırsa Türkiye kalkınır. Son dönem de de ulusarası ve ulusal bir çok projemiz Çanakkale adından bahsedilir hale geldi. Köprümüz bir uluslar arası proje. Onun yanında gıda tarım OSB’si bin 500 dönüm, 91 parsel Türkiye projesi. Troya 2018 bir Türkiye Projesi. En son mecliste bununla ilgili bir gala yapıldı. Mehmet Akif Ersoy evi bir Türkiye projesi. Yüz bine yakın insan şuan Bayramiç’i ziyaret etti. Sınırda ve sahilde olmamasına rağmen, millet Akif’in hatırası için Bayramiç’e geldi. Köprüyle ilgili süreç başladığında, köprüyle ilgili otoban, otoban kadar da çıkışlar önemli. Malkara yolunun ihalesi yapıldı, köprünün ihalesi yapıldı. Bundan sonraki aşama bu hattaki çıkışlar ve lojistik merkezleri. Çan bunu çok iyi takip ediyor. biz 5 sene zaten buradayız. Bizimle bu 5 senede uyumlu olan arkadaşlarımız burada olursa daha güzel iş yaparız. Geçen gün Troya 2018 yılı kapsamında mecliste ilk defa bir gala yapıldı. Bir film izlendi. Tüm vekiller bürokratlar orada ama bizim iki tane vekilimiz yoktu. Bu doğru bir şey değil, siyaset bir yere kadar. Parti farklı bir yere kadar. Ortak şey olması lazım. Troya’ya turist gelince CHP’li AK Partili esnaf ayrımı olacak mı? Otel odasında kaldığında hangi partinin oteli mi diyeceğiz. O yüzden bu konularda ki takıntılardan vaz geçmek lazım.

Böyle siyasi kavga olmaz

Keşke orada 4 vekil bir araya gelsek, herkesi beraber karşılasaydık. Jülide hanımla beraber karşıladık birisi Biga vekili birisi merkez vekili. Orada yüzden fazla vekil vardı. HDP’li dahil. Geldiler belgeseli izlediler, meclis başkanını tebrik ettiler ayrıldılar. Orada parti konuşmadık ama yoktu arkadaşlarımız. O yüzden diyorum ki ortak değerler olması lazım. Efendim Binali bey istifa etmemiş o yüzden gelmemişler. Ne olursa olsun. Bu başka bir şey. Siyasi kavga başka, Troya tarzı, Şehitlik tarzı Akif tarzı ortak değerlerde köprüde böyle. Ortak çalışmak durumundayız. O yüzden bizi yormasınlar. Benim kongreme gelmesin, kabul. Ama Troya’ya gelinmez mi? Mecliste yaptık biz bunu. 90 yıllık meclisimizde ilk defa bir film izlendi. Heyecandan yıkıldık. Girişte Çanakkale’yi tanıtan minyatürler var. Meclis Çanakkale oldu. Harika bir duygu. Bütün vekiller, bakanlar, bürokratlar Çanakkale ile ilgili minyatürlerin önünde fotoğraf çekiliyor. Bunun heyecanı olmaz mı? Gelmedi arkadaşlarımız. Böyle siyasi kavga olmaz.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol