Turan; “Şehit Aileleri ve Gazilerimizin talebidir”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) 121. maddesine ilişkin açıklama yaptı.

Turan; “Şehit Aileleri ve Gazilerimizin talebidir”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) 121. maddesine ilişkin açıklama yaptı.

27 Aralık 2017 Çarşamba 15:03
Turan; “Şehit Aileleri ve Gazilerimizin talebidir”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Darbe gecesi darbenin engellenmesine destek olan resmi görevliler için bu düzenleme vardı. Şimdi siviller için de bu yapıldı. Aynı soruyu soruyoruz, altı ay önce FETÖ'nün açıkladığı belgeleri altı ay sonra açıklayan CHP, neden aylar önce çıkan bu KHK'nin resmi görevliler için olan bölümünü eleştirmedi de sadece siviller için verilen bu meşruiyet hakkını, kanun önünde eşitlik hakkını eleştiri konusu yaptı. Yapılan iş hukuki bir meseledir. Yapılan iş zaten ceza kanunumuzun 25. maddesinde ifade edilen meşru müdafaa, zorunlu savunma hakkını veren bir şeydir. Bir adam yiğitçe o gece, sabaha karşı dışarı çıkmış, tankın üzerine çıkmış ve durdurmuşsa şimdi biz utanmadan, sıkılmadan CHP'nin hatırı için o tanka, kamu malına zarar verdi diye dava mı açacağız. Tankı durduran yiğide, bizim insanımıza, 80 milyona karşı tanka zarar verdin diye dava mı açacağız? Bu dava açılmasın diye bir düzenlemedir.” dedi. Turan, KHK'de yer alan cezaevinde tek tip kıyafet giyilmesine yönelik düzenlemeyle ilgili, "Darbe suçlarına karışan, darbenin içerisinde olan kişilerin tek tip elbise giymesi, şehitlerimizin yakınlarının ve gazilerimizin talebidir." dedi.

Uz’dan teşekkür

Çanakkale Şehit ve Gaziler Vakfı Çanakkale Şube Başkanı, Çanakkale Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Gülşen Uz; “AK Parti Grup Başkanvekilimiz, Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan Beye Şehit ve Gazi Ailelerimizin istek ve taleplerine göstermiş olduğu ilgi ve alaka için tüm camiamız adına teşekkür ediyorum. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfımızın FETÖ Terör Örgütü Üyelerine tek tip kıyafet giydirilmesi talebimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti Milletvekillerimizin ve yöneticilerinin de destekleri sonucunda yasallaştı, başta 15 Temmuz Şehitlerimiz ve Gazilerimiz olmak üzere ülkemizdeki tüm şehit ve Gazi ailelerinin bu çıkan kararnameyle mutlu oldular” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 27.12.2017 15:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol