Uğur Dündar’a Çanakkale’de yoğun ilgi

Usta Gazeteci Uğur Dündar meslek yaşamın 50’nci yılında Özgür Parkı’nda kendisini anlatan belgeselini Çanakkaleliler ile birlikte izledi.

Uğur Dündar’a Çanakkale’de yoğun ilgi

Usta Gazeteci Uğur Dündar meslek yaşamın 50’nci yılında Özgür Parkı’nda kendisini anlatan belgeselini Çanakkaleliler ile birlikte izledi.

01 Eylül 2019 Pazar 14:47
Uğur Dündar’a Çanakkale’de yoğun ilgi

Gazetecilik yaşamında 50’nci yılını dolduran usta gazeteci Uğur Dündar’ın hayatını anlatan ve yönetmenliğini gazeteci Gökmen Ulu’nun yaptığı belgesel Çanakkale’de izlendi. Özgürlük Parkı’ndaki etkinliğe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Uğur Dündar, belgesel filmin yönetmeni Gökmen Ulu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kazdağları’ndaki çevre mücadelesine dikkat çeken Yönetmen Gökmen Ulu; “Bu belgeselin yönetmeni olmaktan aynı zamanda Uğur Dündar ustanın öğrencisi olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Yapımda emeği geçen başta sevgili ustam Yılmaz Özdil olmak üzere bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz Çanakkale ruhunu kalbimizde taşıyoruz. Kalplerimiz Kaz Dağlarıyla, yaşam hakkı savunucularıyla ile birlikte atıyor. Bizler yaşamın tanıklarıyız. Biliyoruz ki halkın gücü karşısında hiç kimse duramaz” dedi.

“Çanakkale’ye geldiğim zaman tüylerim ürperiyor”

Çanakkale’nin önemine değinen Gazeteci Uğur Dündar ise; “Çanakkale’nin sınırlarına girdiğimde her zaman tüylerim ürperiyor. Gerçekten dünya ölçeğinde eşsiz bir kent. Çok şey borçlu olduğumuz bir şehir. Çocukluğumun en güzel yıllarının burada geçmiş olması, benim hayatımın ve yaşam çizgimin belirlenmesinde çok etkili olmuştur. O kahramanlardan aldığımız derslerle hayatımızın doğru yönde şekillenmesinin çok katkısı olduğu kanısındayım. Ne yazık ki bazıları bu çok özel şehrin değerlerine saygılı olamıyorlar, farkında değiller. Özenle korunması gereken bir doğaya sahip olduğunu, bir tarihe sahip olduğu, her karış toprağının kutsal olduğunun bilincinde değiller. Sayın Ülgür Gökhan’ın bu uğurda verdiği mücadele her türlü alkışa ve övgüye değer. Bütün dünyanın dikkatini çeken bir bayraktarlık yaptı. 30 Ağustos Zaferini yaratan Mustafa Kemal Atatürk ve askerlerine sonsuz teşekkür ediyorum. Hepsinin aziz hatıraları önünde hürmetle, minnetle ve rahmet duyguları ile eğiliyorum” diye konuştu.

Usta Gazeteci Uğur Dündar’ı Çanakkale’de ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Bu akşamın en doğru konuğunun Uğur Dündar olduğunu belirtmek istiyorum. Bunu hoş tutmak için söylemiyorum. Biraz önce izlediğimiz belgeselden dolayı söylüyorum. Sizde herhalde benim söylediklerime katılıyorsunuz. İşte halkın içinden, halk için o görevi yapmış ve 50 yılı tamamlamış birisi. Onurla seyrettik. İşte halkın içinden gelmek böyle bir şey” dedi. Başkan Gökhan, Uğur Dündar’a katkılarından dolayı hediye takdim etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol