Üniversitenin ana giriş kapısı tamamlandı

Eğitimde ve Bilimde Dünya Üniversitesi olma yolunda her geçen gün ciddi mesafeler kateden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) yapımı bir süredir devam eden ana giriş kapısı tamamlanarak hizmete girdi.

Üniversitenin ana giriş kapısı tamamlandı

Eğitimde ve Bilimde Dünya Üniversitesi olma yolunda her geçen gün ciddi mesafeler kateden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) yapımı bir süredir devam eden ana giriş kapısı tamamlanarak hizmete girdi.

17 Ekim 2019 Perşembe 17:19
Üniversitenin ana giriş kapısı tamamlandı

Açılışa TBMM 27. Dönem Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili İsmail Kahraman, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ile şehir protokolü katıldılar. Açılışta Teknik Bilimler MYO Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Emre Ünal ve Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Erdem’e projeye katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Çalışmalarla ilgili bilgi aldığımız Teknik Bilimler MYO Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Emre Ünal “Giriş takının yay biçiminde oluşu, üniversitemizin öğrencilerimizi kucaklamasını ifade ediyor. Girişten bakıldığında sol tarafta başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale kahramanlarımız temsil edilmekte. Bu rölyefte Atatürk'ün Çanakkale Savaşı'nda esnasında düşman mevzilerini izlerken çekilmiş fotoğrafından esinlendik. Diğer perdede Çanakkale Savaşı kahramanlarımızdan Seyit Onbaşı ve bir diğerindeyse Anzak askeri taşıyan kahraman Türk askeri yer alıyor. Bu rölyefte düşmanına bile merhamet gösteren Türk Askeri anlatılmakta. En arkada ise sancağı kaybetmeme pahasına tüm alayın şehit düştüğü 57.Alay ve komutanı Yarbay Hüseyin Avni Bey tasvir ediliyor. Sağ taraftaki perdeleri eğitime ayırdık. İlk perdede Türk Edebiyatının bayrak isimlerinden Yunus Emre ve ona ait bir şiirin dizeleri kullanıldı. Bu figürde sadece ilmi nakletmekten ziyade ilmi yaşamayı anlatmaya çalıştık. Sağ tarafın ikinci perdesinde geçmişimiz ve günümüz arasında bağ kurarak İbn-i Sina ve Aziz Sancar’a yer verildi. 3.perdede ise dünyaca ünlü matematikçilerimiz Ali Kuşçu ve Cahir Arf’a yer verildi. 4.perdede ise harita ve coğrafi keşifleriyle ünlü denizcimiz Piri Reis anlatıldı. Giriş kapısının 4 perdeden oluşması ve her perdenin diğerinden yüksek olması, öğrencilerimizin her yıl daha da yükselerek olgunlaşmalarını simgeliyor. Projeyi Mimar arkadaşım Özgür Zaimoğlu ile birlikte hazırladık. Rölyefleri de bizzat kendim yaptım. Projenin çizim ve statik hesaplamalarında Mimar arkadaşımız Bayram Türkcan Ceylan’ın, rölyeflerdeki fotoğrafların seçimi konusunda da FEF Tarih Bölümünden Doç. Dr. Murat Karataş hocamızın önemli katkıları oldu. Kendilerine desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Tören kurdele kesimiyle sona erdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol