“Üyelerimizin her zaman yanındayız”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, 21 no’lu Meslek grubunda yer alan ve ağırlıklı olarak orman ürünleri, mobilya ve kırtasiye sektöründe Çan ve Yenice ilçelerinde faaliyet gösteren üyeler ile bir araya geldi.

“Üyelerimizin her zaman yanındayız”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, 21 no’lu Meslek grubunda yer alan ve ağırlıklı olarak orman ürünleri, mobilya ve kırtasiye sektöründe Çan ve Yenice ilçelerinde faaliyet gösteren üyeler ile bir araya geldi.

16 Ocak 2019 Çarşamba 18:57
“Üyelerimizin her zaman yanındayız”

Çan’da gerçekleştirilen toplantıya; ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı T.Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Y. Murat Aydoğdu, 21 no’lu Meslek Komite Başkanı Hüseyin Şen, Komite Başkan Yardımcısı Ahmet Oytun, Komite Üyesi Caner Durgun, ÇTSO Çan Temsilcilik Memuru Kemal Yücel ile çok sayıda sektör temsilcisi katılarak sektörde yaşanan sorun ve çözüm önerilerini gündeme getirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu toplantılarımızın amacının sohbet toplantısı, moral toplantısı olduğunu belirterek; “Sayın Meslek Grubu temsilcisi arkadaşlarım, bu toplantı, ben konuşacağım siz dinleyeceksiniz toplantısı değil, herkes konuşacak, dinleyecek her şeyi de eleştireceğiz. Hepimiz insanız, kusurumuz, hatamız ve eksiklerimiz olabilir. Bizleri eleştirebilirsiniz, ticareti eleştirebilirsiniz. Herkes bildiğini bilmeyene anlatacak! Bu toplantılarda birbirimizden bir kelime bir davranış dahi kazanabilirsek ne mutlu bizlere.” dedi. Başkan Semizoğlu, Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenmekte olan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesinin hazır olduğunu belirterek, projeye katılım sağlayan firmalara yapılacak faaliyetlerle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyeceklerini söyledi. Semizoğlu, 09-14 Nisan 2019 tarihleri Milano/İTALYA’da düzenlenecek olan dünyanın en büyük Mobilya fuarını ziyaret etmek için talep toplamaya devam ettiklerini hatırlatarak, Odanın amacının üyelerimizi yurt dışı fuarlara götürüp sektörle ilgili gelişmeleri yerinde görmek ve ikili iş görüşmeleri ile bölgemizdeki öncelikli sektörlere ait ihracatın desteklenmesi olduğunu belirtti.

“Nefes kredisi maalesef amacına ulaşamadı”

Toplantıya katılan sektör temsilcileri TOBB’un nefes kredisinden yararlanamadıklarını söylemeleri üzerine, Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Banka Müdürlerinin bu konuda hatalı davrandıklarını belirterek; “Mevduatta parası var paraya ihtiyacı olmayan kişiler % 18 nefes Kredisi alıp % 22 ile bankanın mevduata yatırdı. Nefes kredisi maalesef bu şekilde alındı ve yarısından çoğu aynı bankaya veya karşıdaki banka şubesine mevduat olarak yatırıldı, yani hiçbir şekilde ticarete yaramadı. Bankacılık sistemi içinde döndü, A hesabından B hesabına virman yapıldı. Nefes kredisi ile üretici ham madde alacak ki çarklar dönmeye başlasın! Biz Odamızın birikiminin hemen hemen hepsini teminat olarak Bankalara verdik. Kredi limiti 200.000 TL iken limiti daha fazla üyemiz yararlansın, tabana yayılsın diye Yönetim Kurulu olarak bunu 50.000 TL olarak sınırlandırdık. Bunların hepsini yaptık ama yetmedi. Net söylüyorum geçenlerde Tekirdağ’da yapılan toplantıda TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve katılım sağlayan Banka Genel Müdürlerine çok açık söyledim Nefes Kredisi amacına ulaşmadı!” ifadelerini kullandı.

“Makine Mühendisi alıyorsun 2.500-3.000 TL maaşla, 6.000 TL’ye kaynakçı bulamıyoruz”

Meslek Grubu üyeleri toplantının son döneminde, sektörde kalifiye eleman bulmakta zorlandıklarını ifade ederek, Makine Mühendisini 2.500-3.000 TL maaşla bulunabildikleri halde, 6.000 TL’ye kaynakçı bulunamadıklarını dile getirdiler. Başkan Semizoğlu, Almanya’nın sanayi devi olmasının en büyük sebebinin Meslek Liselerinin kalitesi ve özendirici hale getirildiğini ifade ederek, bölgede kalifiye personel bulunması amacıyla Oda olarak Meslek Yeterlilik sınavları başta olmak üzere piyasaya kalifiye eleman yetiştirilmesi için Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile ortak projeler yürüttüklerini söyleyerek, katılım sağlayan tüm üyelere teşekkür etti.  

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanYeniceçtso21nolumeslek
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol