Uz; “Haber ve ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır”

Çanakkale Şehit Gazi Aileleri Derneği Başkanı ve aynı zamanda Çanakkale Gaziler Şehit ve Vakfı Şube Başkanı Gülşen Uz, kendisi hakkında Kent Konseyi resmi web sitesinde yayınlanan haberin ve Kent Konseyi Fevzi Paşa Mahalle Meclis Başkanı Mustafa Kırıkkulak tarafından yapılan basın açıklamasındaki ifadelerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Uz; “Haber ve ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır”

Çanakkale Şehit Gazi Aileleri Derneği Başkanı ve aynı zamanda Çanakkale Gaziler Şehit ve Vakfı Şube Başkanı Gülşen Uz, kendisi hakkında Kent Konseyi resmi web sitesinde yayınlanan haberin ve Kent Konseyi Fevzi Paşa Mahalle Meclis Başkanı Mustafa Kırıkkulak tarafından yapılan basın açıklamasındaki ifadelerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

01 Kasım 2017 Çarşamba 13:14
Uz; “Haber ve ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır”

Cevatpaşa Mahallesi Kent Konseyi seçiminde yaşananlar ile ilgili açıklama yapan Çanakkale Şehit Gazi Aileleri Derneği Başkanı Gülşen Uz; “Kent Konseyi Fevzi Paşa Mahalle Meclis Başkanı Mustafa Kırıkkulak tarafından tarafıma kasıtlı ve bilinçli olarak belirli kişiler tarafından yönlendirmeyle yapılan ve özellikle kent konseyi resmi web sitesinden; Çanakkale Belediyesinin görevlileri tarafından kontrol edilen-yönetilen sitede paylaşılan bu haber ve basın açıklamasındaki beyanlar ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Yaşamaktan onur duyduğum memleketim Çanakkale’de bugüne kadar hiçbir kişiyi ayrıştırmak, ötekileştirmek, ırkçılık yapmak, aşağılamak, küçük görmek ya da faşist davranışta bulunmak gibi bir davranışım ve uygulamam olmamıştır. Ben; bu ülkenin bekası için lafta ve sözde değil yaşantısıyla bedel ödemiş, bu vatanın taşında toprağında kanı olan, devletimizin vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna can veren aziz şehidimizin kahraman gazilerimizin ailelerinin temsilcisiyim aynı zamanda şehit eşiyim. Bu yüzdendir ki bu toplumun bu Ülkenin en asli unsuruyum çünkü bu Vatanın birlik ve bütünlüğü için can veren Şehit eşiyim, toplumun her kesimini kucaklayan seven birlik ve beraberliği kaynaştırılmasından yana olan biriyim” dedi.

“İlgili habere konu olan olay: Cevatpaşa Mahallesi Kent Konseyi seçiminde oyumu kullanmak için gittiğimde yaşanmış olup, kent konseyi vizyonuna uygun olmayan seçim atmosferinde yaşanan kavgalar ve çekişmeler sonucu çıkan itiş-kakış ve arbedeler esnasında yaşanan bir süreçte gelişmiştir ki bu olayın yaşandığı süreçte kent konseyi yürütme kurulu üyelerimiz Ahmet Kale’de ve Serap Dikenli hanımefendi de yanımdaydı, seçime katılan diğer üyeler gibi tartaklanmış ve üzerlerine yürünmüştür. Bu sürecin; her seçimde olduğu gibi seçim zamanlarında seçim atmosferine ve seçim ahlakına riayet etmeyen kişiler tarafından planlı yönlendirmeler ya da seçim atmosferinin rekabetinden kaynaklanan kişiler tarafından yaratılan bir süreç olduğunu değerlendiriyorum” diyen Başkan Uz; “Bu süreçte; birlikte olduğum bir grubun konuşma ortamında bana “diğer mahalle seçimlerinde sizi aramızda göremedik Gülşen hanım” sorusu üzerine ben de “bu tür seçim atmosferlerinde istenmedik olaylar yaşanmakta bu neden ile çekindiğimden dolayı katılmıyorum. Bu nedenle Cevatpaşa da ben bu olayı yaşadım, diğer mahalle seçimlerinde bunları görüp üzülmek istemiyorum. İnsanların bir mahalle seçimi sebebiyle ayrımcılığı beni üzüyor. Benim sadece bu mahallede oy kullanmaya hakkım vardı diğer mahallelerde oy hakkım yok gidip te bir mahalle başkanlığı için insanların birbirini kırmasını görmeyi istemiyorum. Hatta bu olayın en kötü örneği benimde düşündüğüme benzerlik olan Çanakkale’ye hiç yakışmayan mahalle seçimi Barbaros Mahallesi’nde gerçekleşti onu duymak bile beni üzdü. Mahalle seçimlerine bu yüzden katılmadım. Bu seçime de oy hakkım olduğu için geldim” ifade ettim. Beyanımda; Mustafa Kırıkkulak’ın basın açıklamasında beyan ettiği tarzda “Fevzi paşalıların kendilerine kötü davranacaklarını, iteleyeceklerini, kovacaklarını, ucube oldukları gibi beyanlarda bulunmadım. Kaldı ki bu konuşmalar geliştiğinde Mustafa Kırıkkulak ortamda bulunmamaktaydı. Bu olayın: olayın yaşandığı iddia edilen yerde değil de seçimden iki gün sonra Kent Konseyi Web sitesinde bilinçli olarak yer alması da oldukça manidardır” şeklinde konuştu.

“Görevimin başındayım”

Kimseye boyun bükmeden ve kimsenin boyunduruğuna girmeden görevinin başında olduğunu dile getiren Uz; “Bu manidarlığa burada yeri gelmiş iken ufak lakin anlamı büyük bir not düşmek isterim ki “Kent Konseyi Resmi Web sitesi Kent Konseyi yürütme kurulunun bilgisi ve onayı dışındadır, bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum!” Bu vesile ile tekrar etmek isterim ki, ben tüm Çanakkale halkını bir bütün olarak mahalle ve etnik kimlik ayırt etmeden seviyorum ve Çanakkale’de güzel günlerin yakın olduğunu müjdeliyorum. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine uygun mutlu ve huzurlu kadına şiddetin olmadığı, seçilmişe saygının olduğu, yalansız bir Çanakkale de halkımızın huzur ve barış içinde yaşamasını istiyorum. Ben seçilmiş bir irade olarak; kimseye boyun bükmeden, kimsenin boyunduruğuna girmeden görevimin başındayım, günü geldiğinde bilinçli ve kasıtlı haberlerin sonucu olarak değil, seçen iradenin tercihi ve sonucu olarak görevimi benden sonra gelecek seçilmiş iradeye devrederim. Kamuoyuna saygılarımla…” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol