Vali Tavlı’dan 19 Mayıs mesajı

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Tavlı’dan 19 Mayıs mesajı

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

18 Mayıs 2020 Pazartesi 17:09
Vali Tavlı’dan 19 Mayıs mesajı

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 101. Yıl dönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içerisinde olduğunu belirterek; “Milletimizin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadele’nin en önemli günü olan 19 Mayıs 1919 “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nın 101’nci yıldönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içindeyiz. 19 Mayıs 1919 tarihi; esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme asla boyun eğmeyen milletimizin varoluş mücadelesi, Cumhuriyet tarihimizin başlangıcı ve aynı zamanda ülkemiz tarafından büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşıyla aziz milletimiz vatan ve bayrak sevgisi ile özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş, Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreç, ayrıca bağımsızlık mücadelesi veren milletlere de umut ışığı olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından İstiklal mücadelemizin en önemli dönüm noktası olan bu günün “Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanması ülkemizin geleceği olan gençlerimizle bütünleşmemiz ve onlarla aynı coşkuyu paylaşarak, geleceğe daha umutla bakmamızı da sağlamaktadır” diyen Vali Tavlı; “19 Mayıs Ruhuyla yetişen gençlerimizin, bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte bilimde, fende, ekonomide, uluslararası ilişkilerde, kültür ve sanatta, eğitimde, sporda elde edecekleri başarılarla daha da ileriye taşıyacaklarına yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı bir araya gelip kutlayamasak da, eski günlerde olduğu gibi bayramımızı meydanlarda daha bir coşkuyla kutlamak temennisiyle, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 18.05.2020 17:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol