Warning: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression' in /home/chedef/public_html/index.php on line 0
“Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur”

“Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur”

Çan Belediye eski Başkanı Abdurrahman Kuzu, mevcut Belediye Başkanı Bülent Öz’e cevap verdi.

“Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur”

Çan Belediye eski Başkanı Abdurrahman Kuzu, mevcut Belediye Başkanı Bülent Öz’e cevap verdi.

14 Temmuz 2019 Pazar 17:33
“Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur”

Seçimin üzerinden 102 gün geçtiğini belirten Çan Belediye eski Başkanı Abdurrahman Kuzu; “Bugün Sn. Öz kendilerine yakışır bir açıklama ile yine kendilerinden iş yapmasını bekleyen Çan Halkının gündemini gereksiz yere meşgul etti. Görevde bulunduğumuz 10 yıl boyunca Çanımıza birçok eser kazandırıp İlçemizin bütün kronik sorunlarını çözdük. Her ne kadar bu eserlerden izlerimizi silmeye çalışsanız da Çan halkı bu eserlerin kıymetini bilip kullanıyor çok şükür ve sizden de laf ve mazeret değil icraat bekliyor. Örneğin bugünkü açıklamanızda belediyenin çok borçlu olduğunu iş yapamayacağını söylediniz ve belediyeye Borcu olan hemşerilerimizi borcunu ödemelerini gerektiğini söyleyerek yine mağdur edebiyatı yaptınız. Aslında önümüzdeki 5 yıla baktığınızda Çan Belediyesinin yaklaşık 250 milyon tl geliri olacak ve buna karşılık sizin borç olarak abartarak bahsettiğiniz ödenecek miktar 5 yıl içinde rutin ödemeler dışında yaklaşık 25 milyon TL olacaktır. İş bilenin kılıç kuşananın. Yani hizmet etmemek için mazeret üretmeyin” dedi.

“Dönemimizde Çana kazandırılan tüm eser ve projelerin bir maliyeti ve bunun karşılığında bir faturası vardı tabiki” diyen Kuzu; “Bu yapılan işlerin faturalarını sanki karşılığı yokmuş gibi göstermeye çalışmak bir belediye başkanına yakışmadı. Her belediyenin yaptığı ve sizin de hizmet ederseniz!!! yapacağınız “Doğrudan Temin” yoluyla yapılan alımları usulsüz gibi göstermek halkın vicdanıyla oynamaktır. “Doğrudan Temin” yasaların belediyelere 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 22-d maddesi ile izin vermiş olduğu ve limitinin Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca her yıl belirlediği (örneğin 2019 yılı için 26500 tl) kanuni bir haktır. Siz kanunların belediyelere vermiş olduğu bu hakkı çarpıtarak ve bu limite odaklanarak yapılmış bu iş ve hizmetlere gölge düşüremezsiniz. Bu zamana kadar yaptığınız sadece borç edebiyatı yapıp, iftiralar atıp ve mazeret üretmekti. Siz öncelikle bıraktığımız eserlere sahip çıkın ve vadettiğiniz projeleri hayata geçirin. Gündemi meşgul edip karalama ve iftiralarda bulunmayın. Biz yaptığımız tüm işlerin ve hizmetlerin arkasındayız, veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol