Yatırımlar görüşüldü

İl Koordinasyon Kurulu'nun 2019 Yılı III. Dönem Değerlendirme Toplantısı Vali Orhan Tavlı başkanlığında İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapıldı.

Yatırımlar görüşüldü

İl Koordinasyon Kurulu'nun 2019 Yılı III. Dönem Değerlendirme Toplantısı Vali Orhan Tavlı başkanlığında İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapıldı.

15 Ekim 2019 Salı 16:58
Yatırımlar görüşüldü

Vali Yardımcıları, Kaymakamlar,  Belediye Başkanları ve Bölge Müdürleri’nin de katıldığı toplantıda, bölge ve Çanakkale ilinin yatırımcı kurum ve kuruluşları yaptıkları yatırımlarla ilgili sunum yaptılar. Toplantıda bir değerlendirme yapan Vali Orhan TAVLI, “2019 Yılı üçüncü dönemde önceki yıllara göre önemli ölçüde nakdi ve fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. 2019 yılında ödenek tahsisi açısından İlimizde en yüksek payı sektörel bazda Ulaştırma sektörü, Sağlık sektörü, Eğitim sektörü, Kültür-Turizm sektörü, Enerji sektörü ve Diğer Kamu Hizmetleri Sektörü almaktadır” dedi. Mega Proje 1915 Çanakkale Köprüsü’nde inceleme gezisinde bulunduğunu ifade eden Vali Orhan Tavlı, “Yapılan çalışmalarla gurur duydum. Her üniversiteden akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz gelip bizzat, 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışma alanında, teknolojideki gelişmeleri yakından takip ediyorlar. 1915 Çanakkale Köprüsü önemli bir projedir. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve kabinemizin çok kıymetli bakanlarına bu proje için şükranlarımızı sunuyoruz. Türk ve Koreli mühendisler birlikte bir şaheser üretiyorlar. 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart 2022 yılında açıldığında hem ülkemiz hem bölgemiz ekonomisine müthiş bir ivme kazandıracaktır” dedi.

Başta 1915 Çanakkale Köprüsü, Troya Müzesi, çevre dostu Çanakkale Ezine Organize Sanayi Bölgesi gibi ilimiz açısından önemli yatırımların Çanakkale için hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Vali Orhan Tavlı, tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte, istihdamın ve kalkınmanın merkezi olan Çanakkale’mizin daha da kalkınması için elimizden geleni hep birlikte yapacağız diyerek, yapılan çalışmalardan dolayı ilgili kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol