Yeni evli çiftlere hususi otomobilde ÖTV muafiyeti…

CHP Çanakkale Milletvekili, TBMM Başkalık Divanı Üyesi Bülent Öz, yeni evli çiftlerin yüzünü güldürecek bir kanun teklifi verdi.

Yeni evli çiftlere hususi otomobilde ÖTV muafiyeti…

CHP Çanakkale Milletvekili, TBMM Başkalık Divanı Üyesi Bülent Öz, yeni evli çiftlerin yüzünü güldürecek bir kanun teklifi verdi.

08 Ocak 2018 Pazartesi 15:40
Yeni evli çiftlere hususi otomobilde ÖTV muafiyeti…

Kanun teklifinde; “Devletin ailenin huzur ve refahı ile mükellef olduğu gerçeğinden yola çıkarak, Türk aile birliğinin en güzel olgusu elbette ki çocuktur ve çocuğun ihtiyaçları için yapılan harcamalar ailenin en temel gideridir. Büyüyen kentleşmenin beraberinde ulaşım sıkıntısını getirdiği aşikârdır.” ifadelerine yer veren CHP’li Öz, hususi otomobilin lüks olmaktan çıktığını zorunlu bir ihtiyaç olduğunu, özellikle de sağlık sorunları yaşandığı zaman bu ihtiyacın önemini vurgulayarak, ciddi sorunlar hatta ölüme sebebiyet veren kayıplar yaşandığını dile getirdi. CHP’li Öz’ün Kanun Teklifi ve gerekçesinde şu ifadelere yer verildi; “Anayasamızın 41. Maddesi “Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle anne ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilatı kurar.” demektedir. Devletin ailenin huzur ve refahı ile mükellef olduğu gerçeğinden yola çıkarak, Türk aile birliğinin en güzel olgusu elbette ki çocuktur ve çocuğun ihtiyaçları için yapılan harcamalar ailenin en temel gideridir. Büyüyen kentleşmenin beraberinde ulaşım sıkıntısını getirdiği aşikârdır. Özellikle sağlık sorunları yaşandığında hastaneye ulaşım vatandaşımızın hayatında büyük çileler çektirmekte ve hastaneye ulaşım geciktikçe ciddi sorunlar hatta ölüme sebebiyet veren kayıplar yaşanmaktadır. Yeni doğan bebeğin temel ihtiyaçlarını hızlıca karşılamak, özellikle hastane ulaşımlarını kolaylaştırmak için taşıt, çocuklu aileler için bir lüks olmaktan çıkmış, zorunlu ihtiyaç haline geldiği görülmektedir. Kanun teklifimiz ile Ülkemizde her geçen gün artan tüketim giderlerine, ailenin yeni doğan çocuğun masrafları eklendiği zaman, zorunlu ihtiyaç olan taşıt almak neredeyse imkânsız hale geldiğinden yeni evli çiftlerimizin huzur ve refahı yeni doğan çocuklarının giderleri ve yaşanabilecek sağlık sorunlarında yardımcı olması nedeniyle, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasına eklenecek bent ile evlilik birliği içinde çocuk sahibi olan eşlerin çocuklarından biri, bir yaşına girene kadar alacakları yeni hususi otomobilde bir defaya mahsus sağlanacak ÖTV muafiyeti sağlanması amaçlanmaktadır.

Özel Tüketim Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi

MADDE 1- 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir. “9. (II) sayılı Listede yer alan kayıt ve tescile tabi mallardan; 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³’ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³’ü aşanlar hariç) ve 87.11  G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, evlilik birliği içinde çocuk sahibi olan eşlerden birinin, çocuğun bir yaşını doldurmasına kadar olan sürede, bir defaya mahsus olmak üzere ilk iktisabı,” MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür. “

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
ChpBülentöz
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol