Yerli Otomobile Çanakkale'den tam destek

Bursa'da kurulacak olan ve 4 bin 323 kişinin çalışacağı tesiste 5 ayrı modelde yıllık 175 bin adet üretilecek olan yerli otomobil görücüye çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Gebze'de düzenlenen törenle tanıtılan Türkiye'ye ait yerli otomobil, Çanakkale’de de beğeniyle karşılandı.

Yerli Otomobile Çanakkale'den tam destek

Bursa'da kurulacak olan ve 4 bin 323 kişinin çalışacağı tesiste 5 ayrı modelde yıllık 175 bin adet üretilecek olan yerli otomobil görücüye çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Gebze'de düzenlenen törenle tanıtılan Türkiye'ye ait yerli otomobil, Çanakkale’de de beğeniyle karşılandı.

30 Aralık 2019 Pazartesi 13:08
Yerli Otomobile Çanakkale'den tam destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 60 yıllık rüyasını gerçeğe dönüştürmesine şahitlik ettiklerini belirterek, dünyanın rekabetçi Türk markasıyla tanışacağını söyledi. Bursa'da kurulacak olan ve 4 bin 323 kişinin çalışacağı tesiste 5 ayrı modelde yıllık 175 bin adet üretilecek olan yerli otomobil görücüye çıktı. İlk otomobil girişiminden 60 yıl sonra tüm hakları Türkiye'ye ait yerli otomobil Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Gebze'de düzenlenen törenle tanıtıldı. Gebze'de Bilişim Vadisi'nde düzenlenen törenle görücüye çıkan ve ilk test sürüşünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı yüzde 100 elektrikli Türkiye'nin yerli otomobili Çanakkale’de de büyük beğeni kazandı. Siyasiler, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, oda ve borsa başkanları, dernek yöneticileri ve vatandaşlar, yerli otomobile tam destek verdi.

“Türkiye’ye hayırlı olsun”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ön gösterimi yapılan Türkiye’nin en önemli milli projelerinden yerli otomobil vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılandı. Yerli otomobilin tanıtımını televizyonda izleyen Çanakkaleliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek yerli ve milli otomobille gururlandıklarını ifade ettiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli ve milli otomobilin tanıtımını yaptığı sırada Çanakkaleli vatandaşlar adeta televizyona kilitlenirken, otomobilin tanıtımını televizyonda dikkatle takip ettiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek yerli ve milli otomobil ile gururlandıklarını kaydeden vatandaşlar, yerli otomobilin Türkiye’ye hayırlı olmasını dilediler.

Turan; “Türkiye, her alanda tarihi bir süreç yaşıyor”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Türkiye, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her alanda tarihi bir süreç yaşıyor. Yerli otomobil 60 yıllık bir hayaldi, bugün gerçeğe dönüşüyor! Tarih; Erdoğan'ın yanında olanları da, karşısında olanları da, yarı yolda bırakanları da kaydediyor!” dedi.

İskenderoğlu; “Mutluyuz, heyecanlıyız, gururluyuz”

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise; “60 yıllık rüya gerçek oldu. Mutluyuz, heyecanlıyız, gururluyuz. Milli projemiz olan Türkiyenin Otomobili’nde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yerli otomobil ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Başkan Bülent Erdoğan; “Bu gurur hepimizin”

Sosyal paylaşım hesabından yerli otomobili değerlendiren Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan; “Türkiye'nin 60 yıllık rüyasının gerçeğe dönüşünün mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde çıkılan yolda kavuşulan Türkiye'nin yerli ve milli otomobili vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun. Bu gurur hepimizin” dedi.

Oruçoğlu; “Milli Gururumuz TOGG”

Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu ise; “Türkiye'nin merakla beklediği %100 yerli milli otomobilimiz ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Tam 60 yıl sonra İşte Türkiye’nin yerli araçları Allah utandırmasın. Siyaseti kötü yorumu bırakalım, inşallah başarılı olur diye dua edelim. 30 dakikada tam şarj ile 500km gidebilecek örnek İzmir- İstanbul arası 10 TL elektrik tüketecek” yorumunu yaptı.

Can; “Hayaldi gerçek oldu”

Eğitim Bir Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Can da yerli otomobil ile ilgili sosyal paylaşım sitesinden; “Yerli ve Milli. İstemezükçüler istemez zaten isteyemez. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Elhamdülillah. Bu millet istediği her şeyi yapar yeter ki yapmak isteyip kafaya koysun.” İfadelerini kullandı.

Üzen; “Türkiye'nin otomobili hayırlı olsun”

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S. Kaya Üzen de şu şekilde konuştu; “Bugün farklı bir heyecan yaşadık. Türkiye'yi yarım asırlık hayaline kavuşturacak dev bir adım atıldı. 2017'de TOBB Genel Kurulu'nda, Sayın Cumhurbaşkanımız bize bir çağrı yapmış ve bu işi bizim üstlenmemizi istemişti. Bugün elektrikli otomobil piyasasında bizde varız dedik. Türkiyenin Otomobili teknolojik dönüşümdür, dijital ekonomiye geçiştir. Türkiye’nin otomobilini ülkemize kazandıran, bize bu gururu yaşatan TOBB ve TOGG Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na, TOGG ortakları olan Babayiğitlere ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Türkiye'nin otomobili hayırlı olsun.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol