“Yükseköğretimin kalitesinin arttırılmasını önemsiyoruz”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı’na katılan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Yükseköğretimin kalitesinin arttırılmasını önemsiyoruz”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı’na katılan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer önemli değerlendirmelerde bulundu.

26 Şubat 2018 Pazartesi 16:28
“Yükseköğretimin kalitesinin arttırılmasını önemsiyoruz”

İlahiyat Fakültesi Seyit Onbaşı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında söz alan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Yavuz; fakültenin 2017-18 Eğitim Öğretim yılının ilk döneminde gerçekleştirilen faaliyetlere dair sunum gerçekleştirirken fakültenin mevcut durumuna dair bilgiler vererek, projeler ve hedefleri anlattı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise Dekan Prof. Dr. Şevket Yavuz yönetimindeki ilk akademik kurul toplantısını gerçekleştirdiklerini kaydederek Dekan Yavuz’a görevinde başarılar dileyerek söze başladı. Kadrosu İlahiyat Fakültesi’nde olan bir akademisyenin dekan olarak atanmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Yücel Acer bunu bazı geleneklerin oluşması açısından fırsat olarak gördüğünü ifade etti. İlahiyat Fakültesi’nin öğrenci faaliyetleri açısından bir hayli dinamik olduğunu gözlemlediği aktaran Rektör Acer, buradaki akademisyenlerin şehirdeki sivil toplum kuruluşlarıyla yaptıkları uyumlu çalışmaları ilgiyle izlediğini söyledi. Fakültede bir dergi çıkarılmasını önemsediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Yücel Acer bu tür yayınların, yeni yaklaşımlara vesile olması açısından önemine değindi. Eğitim sistemindeki sıkıntıların temelinde, nasıl bir insan yetiştireceğiz sorusuna verilecek cevabın net olmamış olduğuna inandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Yücel Acer “Bu konuda yüzde yüz olmasa da geniş bir uzlaşı lazım. Bir genç, üniversite mezunu olduğunda ortaya nasıl bir kişi çıkacak. Bu konudaki yaklaşımları şekillendirmemiz lazım” dedi. “Türkiye büyük bir ülke. Sadece nüfus olarak değil, son yıllarda kat ettiği ilerlemelerle dünyanın en büyük en güçlü ülkelerinden birisi haline geliyor” diyen Acer; “Bu bulunduğumuz şartlar çerçevesinde, şüphesiz ki kolay olmuyor. Bu ilerleyişimizi devam ettirmemizin esas unsuru eğitim öğretim hayatının çok önemli bir kilometre taşı olan yükseköğretimin kalitesini artırmadan geçiyor” şeklinde konuştu.

Doktora bursları Türkiye’nin ihtiyacı olan alanlara verilecek”

Acer sözlerini şu şekilde sürdürdü; “YÖK’ün girişimiyle özel doktora bursları tahsis edildi. Aranızda benim gibi YÖK bursuyla yurt dışında okumuş hocalarımız var. Türkiye’nin ihtiyacı olan esas alanların tespit edilerek devletin burslarının bu şekilde düzenlenmesi meselesi bu zamana kadar hiç olmamış. YÖK bu çalışmaları yapıp öncelikli alanları tespit edip doktora bursları vermek istiyor. Üniversitemizde 6 alan, bu yıl ilk defa doktora bursu vermeye bu çerçevede layık görüldü.

“Üniversitemizin huzur ortamını devam ettirmeliyiz”

Üniversitemizde huzurlu bir ortam sağlayabilmek için arkadaşlarımızla epey çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda kişisel hedef haline geldiğimiz gerçeği var. FETÖ benzeri mantıkla çalışan, çeşitli senaryolar yazıp karşımıza çıkan, seviyesizce paylaşımlar yapan kişiler de var ama bu bizim hizmet etme niyetimizi asla aksatamaz. Biz toplum yararına çalışırken hocalarımızın da dışarıdaki problemleri, kötü niyetleri üniversitemizin içine sokmasını değil, uzmanlıkları doğrultusunda çalışmalar yapmalarını bekliyoruz.” Toplantı karşılıklı soru cevap bölümüyle sona erdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
ComuDoktora
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol