ESENLERDE OLAYLI YIKIM

Çanakkale'nin Esenler Mahallesi'nde belediyenin yıkım ekiplerine tepki gösteren vatandaşlar ile görevliler arasında arbede çıktı.

ESENLERDE OLAYLI YIKIM

Çanakkale'nin Esenler Mahallesi'nde belediyenin yıkım ekiplerine tepki gösteren vatandaşlar ile görevliler arasında arbede çıktı.

11 Ocak 2019 Cuma 13:09

Esenler Mahallesi’nde 2 yıl önce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce depreme dayanıksız olduğu tespit edilen, Valilik tarafından hakkında yıkım kararı alınan bir binayı yıkmak üzere gelen ekipler, bina sahiplerinin tepkisi ve direnişi ile karşılaştı. Aylar önce elektriği ve suyu kesilen ve boş durumda olan binanın yıkımı için Zabıta ve Emniyet ekipleri olay yerinde geniş önlem aldı. Çanakkale’de Esenler mahallesinde meydana gelen olayda; iki katlı bir evin ikinci katının kaçak yapıldığı gerekçesiyle yıkım kararı çıkartıldı. Kaçak evde yaşayan aileye iki yıldan bu yana tebligat yapıldığı ve yıkım kararının çıkması nedeniyle sabahın erken saatlerinde yıkım işlemini gerçekleştirmek üzere zabıta ekipleri evin bulunduğu yere hareket ettiler. Yıkım işlemine başlanan evin balkonu yıkılırken; evde yaşayan vatandaşlar sokağa çıkarak yıkım işlemini gerçekleştirmek isteyen görevlilere direndiler. Bina sahiplerinden R.Ç. olay yerinde fenalaşınca, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Zabıta ekipleri ise evin içerisinde girerek ailenin eşyalarını bir kamyona yüklemeye başladı. Yıkımı yapılmak istenen arazi sahibinin arsa üzerinde yüzde 50'lik payı olduğunu, kendisine haber verilmeksizin ailenin arazi üzerine ikinci katı yaptırdığı da iddialar arasında. İddialara göre; evi yıkılan aile ile arsa sahibi arasında yaşanan husumette arsa sahibi şahıs mahkemeye başvurarak kaçak yapılan evi yıktırmak için Mahkemeden karar aldırdı. Mahkemenin de evi yıkılan aileye tebligatlar yaptığı buna rağmen evin yıkılmaması üzerine yıkım kararı verdiği iddia ediliyor. Mahkeme yıkım kararının da uygulayıcısı olarak Çanakkale Belediyesine gerekli yıkım işlemini yapması yönünde talimat verdiği; belediye ekiplerinin de mahkeme kararına uygulamak için yıkımı gerçekleştirmek üzere harekete geçtiği belirtildi.

Konuşma Sonu

Bir mesaj yaz...

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 11.01.2019 14:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol