EMARÇEB’e ev sahipliği

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği (EMARÇEB) olağan meclis toplantısı 28 Kasım 2020 Cumartesi günü Parion Otel’de gerçekleştirildi.

EMARÇEB’e ev sahipliği

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği (EMARÇEB) olağan meclis toplantısı 28 Kasım 2020 Cumartesi günü Parion Otel’de gerçekleştirildi.

30 Kasım 2020 Pazartesi 14:58
EMARÇEB’e ev sahipliği

Çanakkale Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yanı sıra birliğe üye belediye başkanları, meclis üyeleri ile Belediye Başkan Yardımcıları M. İrfan Mutluay ile Rebiye Turan Ünüvar da katılım gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan meclis toplantısında protokol konuşması yapan Başkan Gökhan, EMARÇEB’e ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Birlikte Bir Çok İşi Başardık"

Konuşmasında EMARÇEB’in önemine vurgu yapan Başkan Gökhan; “Bu birlik ilk çevreci belediye birliğidir. Bu nedenle çok önemlidir. Kuruluşu Kazdağı ve Madra Dağ Belediyeler Birliği olarak kuruldu. Bunun kurulmasına ön ayak olan başta şu anda aramızda olmayan rahmetli Akçay Belediye Başkanımız Cahit İnceoğlu’nu saygı ve rahmetle anıyorum. Cahit Bey bu birliğin oluşması için çok mücadele etti. Ve bunu başardık. Bugüne kadar bir şey yapmadık gibi görünüyor ancak çok şey başardık. Özellikle Kazdağları konusunda verilen mücadele, son iki yıldır burada yapılan mücadeleye EMARÇEB’in öncülük etmesi ve bizim de buna destek olmamız gibi birçok işi başardık. Özellikle ormanlarımızın ve çevremizin tahrip edilmesi konularında bütün yörelerde insanları ayağa kaldırdık” dedi.

"Çevre Felaketlerine Yol Açacağı Aşikar"

EMARÇEB’in çevre mücadelesinde büyük başarılar elde ettiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Buradaki hareketin başlangıç olduğuna inanıyorum. Bu birlik olmasaydı, belki de bu mücadele bu kadar ileriye gidemeyecekti. Sonuçta da başarısız değiliz. Şu anda pusuda da bekleseler, en azından buradaki çalışmaları durdurduk. Kirazlı ve Balaban’daki madencilik faaliyetlerinin ruhsatları yenilenmedi. Bu süreç yeniden önümüze getirilirse, yeniden mücadele edeceğiz. Burada sadece altın madenleri tehlikesi yok. Aynı zamanda termik santraller de var. Bu çok ciddi bir çevre sorunu. Özellikle bizim yöremizdeki zeytinliklerin kuruduğu ve verimsizleştiği açık ve net ortada. Çanakkale bölgesi ve Biga Yarımadası, termik santraller ile boğuldu. Bölgemizde kurulan termik santrallerin çevre felaketlerine yol açacağı aşikar” dedi.

"Çevre Mücadelesi Ana Görevlerimizden Biri"

Belediye Başkanlarının asli görevlerinden birinin çevre mücadelesi olduğuna vurgu yapan Başkan Gökhan; “Çevre mücadelesi belediyelerin ana görevlerinden bir tanesi. Çevre mücadelesini belediye başkanları görev olarak üstlenmek zorunda. Çevre mücadelesi bizim görevimizdir çünkü; bizler halkın temsilcileriyiz. Halkın zararına olacak her türlü eyleme, bizler de karşı eylemlilik içinde olmak zorundayız. Bizler boyun eğmeyiz. Ben Çanakkale haklının havasını, suyunu, toprağını riske edemem. Risk oluşturmaya çalışanlara karşı da mücadele etmek zorundayım. Sizler de bu görüşte hem fikir olduğunuz için bu birliğin içerisindesiniz. Ancak bu birliği yaşatmak yetmez, bu birliği daha aktif hale getirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

"Sesimizi Daha Çok Duyurmalıyız"

Pandemi sürecinde de çevre mücadelesine ara verilmemesi gerektiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Pandemi nedeni ile birçok sıkıntımız var. Ancak bizler çevre mücadelesinde her zaman tedbirli olmak zorundayız. Pandemi nedeni ile bir araya gelemezsek de sosyal medyadan, telefonlardan birtakım çalışmalar yapabiliriz. Bununla birlikte de sesimizi daha çok duyurabiliriz diye düşünüyorum. Bu birlik içerisinde mücadele eden ve emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada verdiğimiz çevre mücadelesinde de iyi sonuçlar aldığımızı düşünüyorum” dedi.

"Sonuna Kadar Devam Edeceğiz"

Birliğin verdiği çevre mücadelesi ile örnek olduğunu belirten Başkan Gökhan; “Çevre mücadelesinde birlik olarak önder olmak zorundayız. Sesimizi daha çok çıkartmalıyız. Sonucu ne olursa olsun, bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Çevre mücadelesi ile ilgili açılan soruşturmalarda müfettişlere de bunu söyledim. Ne isterseniz yazabilir ve yapabilirsiniz. Ben sonuna kadar mücadele edeceğim. Benden sonra gelecek olanlar da mücadele edecekler. Sanmasınlar ki, bizim başımızı yediklerinde bu çevre mücadelesi durur. Çünkü toplum, Çanakkale halkı ve yöre insanı çevrenin ne kadar önemli olduğunu ve yaşamın kaynağı olduğunu anladı. Onun için bizler çevre mücadelesini sonuna kadar devam ettireceğiz” dedi.

Başkan Gökhan’ın konuşmasının ardından toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesi ve birliğe yeni katılan üyelere katılım beratlarının verilmesi ile devam etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol