ÇOMÜ’de sempozyum

Motif Vakfı Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu’nun ilki, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin işbirliğinde ve ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

ÇOMÜ’de sempozyum

Motif Vakfı Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu’nun ilki, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin işbirliğinde ve ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

08 Kasım 2018 Perşembe 17:12
ÇOMÜ’de sempozyum

Sempozyumun Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış törenine Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Görün, Motif Vakfı Başkanı Mehmet Zeki Baykal, Litvanya Vilnius Üniversitesi’nden Doç. Dr. Galina Mişkinini, ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, Sempozyum Düzenleme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ferudun Hakan Özkan, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören ÇOMÜ ve Motif Vakfı tanıtım filmlerinin izlenmesi ile devam etti. Törende açılış konuşmasını yapan Motif Vakfı Başkanı Mehmet Zeki Baykal, Motif Vakfı’nın kuruluşunu ve yaptığı çalışmaları anlattı. Baykal,  Vakfın 2000 yılından bu yana düzenlemekte olduğu Uluslararası Halk Kültürü Sempozyumundan sonra Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu’nu da hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek; “Sempozyumun ilkini ÇOMÜ ev sahipliğinde gerçekleştiriyoruz. Sempozyumun gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. Sosyal bilimlerin farklı alanlarından önemli çalışmaları içeren bu sempozyuma ev sahipliği yapıyor olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Görün, üniversitemize etkinlik sebebiyle dışarıdan gelen katılımcılar için ÇOMÜ’nün gelişimi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür etti, sempozyumun başarılı geçmesini diledi. Konuşmalardan sonra Litvanya Vilnius Üniversitesi’nden Doç. Dr. Galina Mişkinini “Litvanya Tatarları: Tarih, Dil ve Kültür” başlıklı açılış sunumunu gerçekleştirdi. Tören, hediye takdimi ve Vakfın hazırladığı “Türk’çe Bebekler” sergisinin gezilmesi ile sona erdi. Arnavutluk, Azerbaycan, Kosova, Makedonya, Litvanya, Rusya Federasyonu ve Türkiye’den 121 bilim insanın katıldığı, 28 ayrı oturumda 127 adet bildirinin sunulacağı sempozyum 2 gün devam edecek.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
ComuSempozyum
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol