Warning: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression' in /home/chedef/public_html/index.php on line 0
'Eğitime destek'

'Eğitime destek'

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Eğitime Destek Platformu’nun video konferans yöntemiyle düzenlediği Çanakkale İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katıldı.

'Eğitime destek'

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Eğitime Destek Platformu’nun video konferans yöntemiyle düzenlediği Çanakkale İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katıldı.

08 Ocak 2021 Cuma 10:30
'Eğitime destek'

KADEM Çanakkale İl binasından yönetilen, STK, gençlik ve iletişim üzerine değerlendirmelerde bulunulan online toplantıda konuşan Turan, “STK’larımızın iktidar odaklı değil de davalarına hizmet odaklı çalıştıklarında neler yapabileceklerini görüyoruz. İktidarlara bel dayamış, iktidar gücüyle hareket etmek isteyenler, iktidarlarla birlikte kaybolup gitmektedir. Geçmişimiz bunun değişik örnekleri ile doludur.” dedi.

Türkiye’nin vakıf çalışmalarında dünyaya örnek bir ülke olduğunu belirten Bülent Turan; “Çanakkale’mizde de vakıflarımız, sivil toplum kuruluşlarımız birbirinden güzel çalışmalarda bulunuyorlar. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Görevimiz gereği birçok yerde birçok kişiyle sohbet etme imkanımız oluyor. Gördüğüm ve asla tasvip etmediğim konu ‘bizim zamanımızda şöyle zorluk vardı, böyle zorluk vardı’ sözleri. Her zamanın kendine göre zorlukları vardır muhakkak. Bizler bu dönemin gençliğini anlamak zorundayız, onların duygularına, hislerine rehber olmak zorundayız. Kendi zamanımızın zorluklarını anlatarak gençlerimizle anlaşamayız. Z kuşağı olarak tabir edilen yaklaşık 25 milyon gencimiz var. Bu gençlerimizi çağın gereklerine göre yetiştirmek ve anlamak zorundayız. Z kuşağı tabiri her ne kadar hoşuma gitmese de böyle bir tabirle gençlerimizi ayrıştırmamalıyız.

Yaşadığımız bu pandemi dönemi aslında bizlere yeni dünya düzeninin penceresini açmaktadır. Bunu okuyabilen STK’lar, siyasi partiler, iktidarlar ve devletler yeni düzende güçlü bir şekilde konumlanacak, okuyamayanlar ise kaybolup gidecektir. İşte yeni nesil gençlerimizi bu yönde yetiştirmeli, anlamalı ve duygularına ortak olmalıyız. Gençlerimiz yeni teknolojiye bizlerden daha aşina. Onların bu gücünü ülkemiz menfaatine yönlendirmeliyiz. Bu kıymetli organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı, Marmara Bölge EDP Başkanı Ziya Eser’in koordinatörlüğünde gerçekleşen toplantıya; AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Ensar Vakfı Genel Başkanı Dr. Şener Ağaç, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, KADEM Çanakkale Başkanı Aynur Tuna Yavaş, İlçe Kaymakamları, İl ve İlçe Bürokratları ve Müftüleri, AK Parti İl ve İlçe Yönetimleri, STK İl ve İlçe Başkanları ve Yönetimleri katıldı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol