Hedefimiz daha fazla bilimsel çalışma ve akademik bilgi üretmek

Rektörlük ve Proje Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen bölüm başkanları toplantısının ikincisi Mühendislik ve Mimarlık Tasarım Fakültesi bölüm başkanları ile Senato toplantı salonunda yapıldı.

Hedefimiz daha fazla bilimsel çalışma ve akademik bilgi üretmek

Rektörlük ve Proje Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen bölüm başkanları toplantısının ikincisi Mühendislik ve Mimarlık Tasarım Fakültesi bölüm başkanları ile Senato toplantı salonunda yapıldı.

07 Kasım 2018 Çarşamba 15:34
Hedefimiz daha fazla bilimsel çalışma ve akademik bilgi üretmek

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Şahin Örnek katıldı. Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, yaptığı açılış konuşmasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin 26. yılını kutlayan bir devlet üniversitesi olduğunu ve kuruluşundan bugüne çok ciddi mesafeler kat ettiğini bildirerek her kurumda olduğu gibi çok sıkıntılı geçirdiği dönemler olduğunun da altını çizdi. Göreve geldikleri dönemden itibaren ÇOMÜ’yü geliştirmek için çok ciddi gayret sarf ettiklerini dile getiren Rektör Acer, sözlerine şöyle devam etti: “Bunun ilk adımı üniversitemizi daha huzurlu bir üniversite haline getirmekti. Bu, dışarıdan bakıldığında nispeten kolaymış gibi gözüken ancak bu işi yürüten kişilerin anlayabileceği derecede zor bir süreçti. Bu anlamda üniversitemiz bir önceki dönemin sıkıntıları ortadan kaldırmak için ciddi çalışmalar yaptı. Bunu yaparken de adaletten hiç sapmadık. Adalet ve mevzuat ne gerektiriyorsa onu yaptık. Bu çalışmaları yaparken de malum kesimler tarafından engellenmeye çalışıldık. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bu büyük badireden yeni bir sıkıntıya girmeden çıkmış oldu ve üniversitemiz huzurlu bir ortama kavuştu.”

Üniversitemiz tarihindeki en büyük yatırımları gerçekleştirdik

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, FETÖ ile mücadele edip ÇOMÜ’nün huzurlu bir ortama dönmesini sağlamak için yapılan çalışmalar sırasında sadece bununla uğraşmadıklarını vurgulayarak yüzlerce milyon liralık alt yapı yatımları yaptıklarını, bunun reklamını yapmadıkları için belki de çok fark edilmediğini söyleyerek “Biga’daki yerleşkemizden hiçbir istisna olmadan tüm meslek yüksekokullarımıza dokunduk. Yenice’den Bayramiç’e, Gökçeada’ya kadar ortamını toparlamadığımız okulumuz yok. Terzioğlu Yerleşkesinde ne eksikse onu yaptık. Anafartalar Yerleşkesi üniversitemizin ikinci büyük yerleşkesiydi, burayı baştan yeniliyoruz. Devasa bir hastane projesini tamamladık. Şimdi tüp bebek merkezi açmak için çalışmalar yapıyoruz. Diş Hekimliği Fakültesinin binasının fakültenin ihtiyaçları doğrultusunda yeniden yapıyoruz” dedi.

Daha fazla bilimsel çalışma ve akademik bilgi üreten üniversite olmalıyız

ÇOMÜ’nün böyle bir süreçte gelişimini sürdürdüğünün altını çizen Rektör Acer, ancak akademik anlamda ÇOMÜ’nün çok daha iyi bir yerde olabileceğini belirterek daha fazla bilimsel çalışma ve akademik bilgi üretmenin asıl sahiplerinin bölüm başkanları, anabilim dalı başkanları olduğunu ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölümlerin daha fazla akademik bilgi üreten bunun projeye, ürüne dönüştürülmesini sağlayacak lokomotif bölüm başkanlarıdır. Bu toplantıları düzenlememizin nedeni bunların fark edilmesini ve bu bağlamda hedefler belirlenerek çalışmalar yapılmasını sağlamak. Bundan sonraki amacımız üniversitemizi akademik olarak daha ileriye nasıl götürebiliriz. Bu konuda sizlerin görüşlerine de çok ihtiyacımız var. Bu toplantılar ile birlikte bunun istişaresini yapmak istiyoruz.”

Üniversite sanayi işbirliği çok önemli

Üniversiteler dışa açık olmalı. Bu anlamda üniversiteler sanayi ve iş dünyası ile çok iyi bir iletişim içerisinde olmalı. Böylece bilimsel çalışmaların ürüne dönüşmesinin yolu açılır. İş dünyasının, sanayinin üniversitelerden ne beklediğini bilirsek buna yönelik çalışmalar yapabiliriz diyen Rektör Acer, bu anlamda ekip çalışmasının da çok önemli olduğunu, daha rekabetçi bir ortamda olduğumuz için iyi olanın, çalışanın, üretenin ayakta kalacağının vurgusunu yaptı. Rektör Acer’in açılış konuşmasının ardından Proje Koordinasyon Merkezi, yapılan çalışmalar,  ÇOMÜ’nün ulusal ve uluslararası projeler bakımından hangi durumda olduğuna ilişkin sayısal bilgiler verdi. Toplantı, bölüm başkanlarının bölümlerde üretilen projeler ve yayınlara ilişkin paylaşımları, bölümlerin akademik performanslarına yönelik değerlendirilmelerin paylaşılması ve fikir alış verişi yapılması ile son buldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Comu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol