II. Uluslararası Eğitim Bilimleri sempozyumu gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen ve RESSJOURNAL organizasyonu olan II. Uluslararası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Sempozyumu (RESSCONGRESS) ÇOMÜ ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

II. Uluslararası Eğitim Bilimleri sempozyumu gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen ve RESSJOURNAL organizasyonu olan II. Uluslararası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Sempozyumu (RESSCONGRESS) ÇOMÜ ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

05 Kasım 2018 Pazartesi 14:42
II. Uluslararası Eğitim Bilimleri sempozyumu gerçekleşti

Troya Yılı etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen sempozyumun açılış programı Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti.

ÇOMÜ’nün 3. Rektörü olan Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Güzel, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yunus Eryaman ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Yakıcı’nın davetli konuşmacı olarak yer aldığı açılış programına; ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz, İlahiyat Dekanı Prof. Dr. Şevket Yavuz, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve ÇOMÜ tanıtım filminin izlenmesinin ardından; ÇOMÜ Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Yonca Yüksel’in piyano dinletisi ile devam eden programda açılış konuşmalarını sırasıyla;  Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur yaptı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı, II. Uluslararası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, günümüzde Multidisipliner Yaklaşımın ön planda olduğunu vurgulayarak eğitimin düzeltilmesi ve geliştirilmesi gereken yönlerine değindi.

Eğitimde 2023 Hedefine Hep Birlikte Yürüyeceğiz!

Prof. Dr. Köksal, 18. Milli Eğitim Şurası'na atıfta bulunarak Eğitimde 2023 Vizyonu'nu belirlemeye katkı sağlayan kararların konu başlıklarını şöyle özetledi:“Öğretmenin yetiştirilmesi, istihdamı ve meslek gelişimi, eğitim ortamları, kurum kültürü ve okul liderliği,  ilköğretim ve ortaöğretimin güçlendirilmesi, ortaöğretime erişimin sağlanması, spor, sanat, beceri ve değerler eğitimi, psikolojik danışma, rehberlik ve yönlendirme konuları hakkında hala atılacak çok adımımız var. Eğitimde 2023 hedefine hep birlikte yürüyeceğiz. Bu anlamda yapılan etkinlikler, çalışmalar çok önemli katkılar sağlıyor. Bu sempozyum da o çalışmalardan biri ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”

Birçok bilim dalından çok önemli çalışmaları içeren bu sempozyuma ev sahipliği yapıyor olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün, üniversitemize etkinlik sebebiyle dışarıdan gelen katılımcılar için ÇOMÜ’nün gelişimi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

“Eğitim olmazsa olmazımızdır ve bu anlamda yüz yıl önce yapılanlar da gelecekte yapılacak olanlar da değerlidir ve önemlidir. Bizler de yapılanlara katkı sağlamak noktasında üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmekle görevliyiz” diyen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, katkı sunanlara teşekkür ederek sempozyumun başarılı geçmesini temenni etti.

Açılış konuşmalarının ardından program, davetli konuşmacıların sunumları ile devam etti.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Yakıcı, Eğitim Bilimleri ile Sosyal Bilimleri bir arada ele almanın ve böyle bir sempozyum oluşturmanın önemine değindi.

ÇOMÜ’nün 3. Rektörü olan Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Güzel konuşmasının başından üniversitenin oluşum sürecinde yaşadıklarını anlattı. “Bu vadinin bugün güzel bir kampüs olduğunu gördüğüm için çok mutluyum” diyen Prof. Dr. Güzel öğrencilere seslenerek:

“Gençler; çok iyi çalışın, bu milletin sizlere çok ihtiyacı var. Hangi eğitim alanında olursanız olun özellikle teknoloji alanında çok çalışın ve bir olun, kenetlenin, birlikte hareket edin” dedi.

Sempozyumun çağrılı konuşmacısı Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yunus Eryaman ise “21. Yüzyılda Eğitim Politikaları: Büyük Veri, Bilimsel Kanıt ve Kamu Yararı” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Hollanda’dan Dr Jamie Barnes, canlı bağlantı ile “Research in Social Sciences: Opportunities in ” (Sosyal Bilimlerde Araştırma: Globalleşen Dünyada Fırsatlar) başlıklı çağrılı konuşmasını gerçekleştirdi.

Açılış programının sonunda konuşmacılara hediye takdimi yapıldı.

Toplam 257 yazarın 193 bildiri ile katıldığı sempozyum 2 gün devam edecek.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Comu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol