Şahin; “Çocuklarımız ilimizde bulanan tarihi yerleri çizerek öğreniyorlar”

Ayvacık Belediyesi tarafından yaptırılan “Çanakkale’yi Boyuyoruz” isimli boyama kitabı, ilçedeki tüm anasınıfı ve İlkokul birinci sınıf öğrencilerine Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin tarafından tek tek dağıtıldı.

Şahin; “Çocuklarımız ilimizde bulanan tarihi yerleri çizerek öğreniyorlar”

Ayvacık Belediyesi tarafından yaptırılan “Çanakkale’yi Boyuyoruz” isimli boyama kitabı, ilçedeki tüm anasınıfı ve İlkokul birinci sınıf öğrencilerine Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin tarafından tek tek dağıtıldı.

03 Ekim 2017 Salı 14:24
Şahin; “Çocuklarımız ilimizde bulanan tarihi yerleri çizerek öğreniyorlar”

Yaptığı ve ürettiği projeler ile ilçe halkını takdirini toplayan Başkan Şahin, şimdi de okul hayatına yeni başlayan minik öğrencileri okullarında ziyaret ederek, birer adet “Çanakkale’yi Boyuyoruz” boyama kitapçığı ve kalemi hediye etti. Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin yaptığı açıklamada; “Bugün yapmakta olduğumuz bu çalışma belediyemizin kültür ve sosyal alanda yaptığı çalışmalardan bir tanesidir. Bildiğiniz gibi göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kültür çalışmalarına, sanatsal ve sosyal çalışmalara büyük bir ağırlık veriyoruz. Çünkü belediyecilik sadece yol ve bina yapmak değil onun dışında da belediyenin yapması gereken birçok çalışmaları vardır. Bu yaptığımız çalışma da onlardan birisidir. İlçede anaokul ve ilkokul çağına gelmiş öğrencilerimize Çanakkale’yi Boyuyoruz adı altında hazırlanan boyama kitapçığı ve boyama kalemini hediye ettiklerini kaydeden Şahin; “İyi bir geleceğe adım atan siz çocuklarımızı seviyoruz ve önce yaşadığımız il olan Çanakkale’mizin önemli tarihini, minik ellerinizle boyayarak öğrenmenizi istiyor, bu boyama kitabı ile güzel saatler geçirmenizi diliyor, gözlerinizden öpüyorum” diye konuştu.

Çanakkale’nin tarihi yerlerini tanıyorlar…

Kentteki doğal ve tarihi yerlerin karakalem çizildiği boyama kitapçığında, Çanakkale Şehitler Abidesi, Troia Atı, Tarihi Saat Kulesi, Bozcaada, Kazdağları (İda Güzellik yarışması), Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal, Mehmet Akif Ersoy Evi ve Müzesi, Assos Antik Kenti, Alexandria Troas, Kilitbahir Kalesi, Aynalı Çarşı, 57. Alay Şehitliği, Seyit Onbaşı, Bigalı Köyü Atatürk Evi, Conkbayırı Atatürk Heykeli, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Yahya Çavuş Anıtı, Nusrat Mayın Gemisi, Gelibolu Piri Reis, Apollon Smintheus gibi Çanakkale için önemli yerler bulunuyor. Kitabın içinde bulunan çizimler çocukların yaşadıkları yeri tanımaları açısından büyük önem taşıyor.

Ziyarette keyifli anlar yaşandı

Ayvacık Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu, Çankaya İlkokulunu ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin anasınıfı ve birinci sınıfa yeni başlayan minik öğrencilere boyama kitaplarını bizzat dağıttı. Öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Başkan Mehmet Ünal Şahin, çocuklar ile keyifli anlar yaşadı.

“Geleceğimizin teminatı çocuklarımızdır…”

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi yetişmeleri, vatana, millete yararlı bireyler olmaları ve ülkemizi daha da ilerilere taşımaları için, eğitimlerini en iyi şekilde almaları ve sosyal sorumluluk bilinci kazanmaları için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Başkan Şahin; “Minik yavrularımızın okul ve öğretmenle ilk tanıştığı yer Anasınıflarıdır. İlçemizde eğitim çıtamızın yükselmesi için, okul öncesi eğitim çok önemlidir. Şimdi burada okuyan, meraklı gözleriyle bize bakan bu yavrularımız yarının idarecileri olacaktır. Çocuklar geleceğimizdir. Ben bu vesile ile geleceğe umutla bakan bu yavrularımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol