İŞKUR’da görüşme günleri başlıyor

Çanakkale İŞKUR, engelli iş arayan–işveren görüşme günleri düzenliyor.

İŞKUR’da görüşme günleri başlıyor

Çanakkale İŞKUR, engelli iş arayan–işveren görüşme günleri düzenliyor.

31 Temmuz 2017 Pazartesi 17:32
İŞKUR’da görüşme günleri başlıyor

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, kentteki engellilerin istihdamını sağlamak ve 50 kişinin üzerinde işçi çalıştıran özel sektör işyerlerinin yasal zorunluluk olarak çalıştırması gereken engelli eleman ihtiyacını karşılamak için belli aralıklar ile engelli iş arayanlar için görüşme günleri düzenliyor.

İş arayan engellileri mağdur etmemek, engelli eleman arayan işverenlerin de işini kolaylaştırmak üzere düzenlenen bu uygulama ile işveren temsilcileri ile iş arayan engellilerin, buluşması sağlanıyor. Görüşme sırasında iş arayanlar ile işveren yüz yüze görüştürülüyor İşverenler, kişileri engel durumlarına göre işe alıyor.

Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan yaptığı açıklamada; “Önceki uygulamada iş arayan engellilerin kontenjan açığı olan her firma için görüşme gününe katılması gerekiyordu, bu da engelli vatandaşımız için yorucu oluyordu. Yeni uygulamayla, hem engelli vatandaşımızı hem de işvereni yormadan kendi kurumumuzda belirli günlerde buluşturup, onlar için tahsis ettiğimiz toplantı salonumuzda görüşmelerini sağlıyoruz” dedi.

İŞKUR'a kayıtlı olsun ya da olmasın %40 ve üzeri engelli raporu olan tüm iş arayanların bu görüşmelere katılabileceğini belirten Çalışkan, görüşme günlerini, görüşmeye katılacak firmaları ve hangi vasıflarda engelli eleman arandığını kurumun elektronik panolarında, internet sitesinde ve kısa mesajlar ile duyurduklarını, 50 kişinin üzerinde işçi çalıştıran özel sektörün % 3 oranında engelli çalıştırmak zorunda olduğunu hatırlatarak; “İŞKUR olarak bunun takibini yapıyoruz ve bu işyerlerini belirliyoruz. Onları yeni uygulamadan haberdar edip Kurumumuza davet ediyoruz, özel sektör temsilcileri de bu uygulamadan oldukça memnun” diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol