Kuru fasulte tohumu desteği

21 ilde uygulanan %75 tohum desteğinden yararlanan üreticiler ziyaret edildi. Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya önemli açıklamalarda bulundu..

Kuru fasulte tohumu desteği

21 ilde uygulanan %75 tohum desteğinden yararlanan üreticiler ziyaret edildi. Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya önemli açıklamalarda bulundu..

27 Ağustos 2020 Perşembe 17:04
Kuru fasulte tohumu desteği

Çanakkale Ak Parti Milletvekili Sayın Jülide İskenderoğlu ve beraberindeki heyetle, birlikte Çanakkale’nin de içinde bulunduğu 21 ilde uygulanan %75 tohum desteğinden yararlanarak ekim yapan üreticilerin arazisi ziyaret edildi.Ürünler hakkında bilgiler alınarak yaşanan sorunlar ve alınması gereken önlemler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Kuru fasulye arazisinde değerlendirmede bulunan Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, üretimin çok ciddi bir iş olduğunu, ciddi olduğu kadarda emekistediğini, mücadele etmek gerektiğini söyledi. Bakanlığın bu tarz projelerle üreticiyi destekleyerek üretimi ayakta tutmasının çok değerli, çok kıymetli olduğunu vurguladı. Bakanlığın bu projeyi 21 ilde uyguladığı ve bu 21 ilden bir tanesinin de Çanakkale olması, bölge üreticisi için çok kıymetli olduğunu ve üreticiyi çok memnun ettiğini söyledi. Bu 21 ilden her birine farklı bir ürünle destek verildiğini, Çanakkale’ye ise bu ürünlerden kuru fasulye tohumuyla destek verdiğini aktardı. Bu projelerde üreticilerimizin başarılı olması durumunda bu tarzda projelerin ülke genelinde yaygınlaşarak artacağını düşündüğünü söyledi. Her zaman olduğu gibi asıl yükün üreticilerin omuzlarında olduğunu, pilot üreticilerimizin başarılı olunduğunda da diğer üreticilerin de önlerinin açılacağını belirtti.Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya konuşmasını, bu destekten faydalanan 21 ilden birisininÇanakkale olduğu için mutlu olduklarını bu konuda Çanakkale üreticisine destek olan konununmuhataplarına teşekkür ederek bitirdi.
Bakanlığın vermiş olduğu desteklemeden yararlanarak kuru fasulye dikimi yapan üreticimiz İbrahim Davutlar’ın arazisinde, AK Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu’yla birlikte Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, Meclis Başkanı Necmi Mutlu ve Yönetim Kurulu Üyemiz Alaattin Sürücü ve konunun asıl muhatapları olan bölge üreticileri incelemelerde bulundu. Beraberinde domates tarlasını da ziyaret eden yetkililer, ziyarete Çıplak Köyünde üretilen kapya biber tarlasında devam ettiler. Üreticilerin sorunları hakkında değerlendirmelerde bulunan heyet, kapya biberin fiyatı, pazar durumu ve verimliliği hakkında da bilgi alışverişinde bulundu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol