Arkeoloji Müzesi kütüphane olsun

Çanakkale’de İl Halk Kütüphanesi’nin yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Troia Caddesi üzerinde kiraya çıkması farklı projeleri de ortaya çıkardı.

Arkeoloji Müzesi kütüphane olsun

Çanakkale’de İl Halk Kütüphanesi’nin yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Troia Caddesi üzerinde kiraya çıkması farklı projeleri de ortaya çıkardı.

20 Haziran 2018 Çarşamba 15:37
Arkeoloji Müzesi kütüphane olsun

2018 Troia yılı kapsamında Ağustos ayında açılması planlanan Troia Müzesi’ne taşınma çalışmaları devam eden Arkeoloji Müzesi’nin bulunduğu alanın vatandaşlar Çanakkale'ye yakışır bir kütüphane haline getirilmesinin uygun olacağına dikkat çektiler. Taşınma işleminin ardından nasıl kullanılacağı konusunda her hangi bir açıklama yapılmayan arkeoloji müzesinin modern bir kütüphane olarak kullanıma açılmasının bölgeye büyük katkı sağlayacağı ileri sürüldü. Vatandaşlar mahallelere açılacak kütüphanelerin önemine dikkat çekerek; “İlimizde okuma ve kütüphane alışkanlığı yüksek seviyede. Barbaros Mahallemizde bir kütüphanemiz var. Müzenin boşalmasıyla o alanda güzel bir kütüphane oluşturulması için destek istiyoruz. Yapıldığı taktirde halkın daha fazla kullanımı sağlanmış olacak” dediler.

İstatistikler yükseliyor

Öten yandan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Osman Zeki Coşar istatistikler ile ilgili değerlendirmede bulundu. Coşar; “Çanakkale İlimizde bulunan kütüphanelerimiz hizmet kalitelerini arttırarak varlığını sürdürmekte olup kütüphanesi olmayan ilçemiz bulunmamaktadır. Her altı ayda bir düzenlenen kütüphane performans istatistikleri yukarı yönlü seyrine devam etmekte ve Çanakkale diğer iller içinde ortalamanın çok üstünde olduğu gözükmektedir. Gezici Kütüphanenin temin edilmesiyle kitap meraklılarının ayağına giden kütüphaneciler üye ve ödünç kitap verme istatistiklerini oldukça arttırmıştır. Okulların tatil dönemine girmesiyle rotasını tatil beldelerine ve gençlik merkezlerine çeviren gezici kütüphane vatandaşlarımıza kitap sağlayamaya devam edecek. Çanakkale ilimizde bulunan halk kütüphanelerimiz geçen senenin altı aylık istatistiklerine göre üye ve ödünç kitap verme sayılarını yüzde 20 oranında arttırmıştır. Öncelikle Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanemizin üye sayısı 11 bin 231, kitap sayısı 55 bin 743, ziyaretçi sayısı 50 bin 521, ödünç kitap verme sayısı 20 bin 257’dir. Kullanım alanımız kısıtlı olmasından dolayı kütüphanemizden faydalanamayan azımsanmayacak sayıda ziyaretçilerimizin de olduğunu biliyoruz. En kısa zamanda yeni binamızda hizmet vermeyi amaçlıyor ve çalışmaları hızlandırmak için irtibatlarımızı sıcak tutuyoruz" dedi. Kütüphane müdürü Coşar “Kütüphane çalışanlarımızın merkezimize verdiği 6 aylık raporlara göre il genelinde kitap sayımız 219 bin 134, üye sayımız 23677, ziyaretçi sayımız 90 bin 274, ödünç verilen kitap sayımız 60 bin 648’ dir. Kütüphanelerimizin daha görünür olması ve hizmet kalitelerini arttırmak için çalışmalarımız devam ediyor. İlerleyen günlerde İl merkezinde yaşayan vatandaşlarımız için olduğu gibi Lapseki, Gelibolu ve Bozcaada da için sevindirici haberler paylaşacağız.” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol