Aydoğan’dan kutlama mesajı

AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Saime Çetin Aydoğan, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Aydoğan’dan kutlama mesajı

AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Saime Çetin Aydoğan, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

02 Ekim 2017 Pazartesi 16:59
Aydoğan’dan kutlama mesajı

Dünya Yaşlılar Günü’nü kutlayan AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Saime Çetin Aydoğan; “Toplumumuzun ve ailelerimizin temel direği olan yaşlılarımız, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en kıymetli değerlerimizdendir. Geçmişin tecrübelerini günümüze aktararak geleceğe ışık tutan bir kaynak olan yaşlılarımız için eskiden, aklı başında olan, iradesi elinde olan anlamındaki ‘ihtiyar’ kelimesi kullanılırdı. Bu kelime bizim kültürümüzde yaşlılarımıza verilen değerin açık bir göstergesidir. Kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımız da en az o kadar önemlidir bizim için. Peygamber Efendimiz, gençleri yaşlılara saygı göstermeye teşvik etmiş ve ‘Herhangi bir genç, yaşından dolayı bir ihtiyara saygı gösterirse, Allah da ihtiyarlığında ona hizmet edecek kimseler yaratır.’ diyerek bu hususun önemini vurgulamıştır. Yaşlılarımızın, hayatlarının son evresini evlatlarının yanında, kendi yetiştiği ve bildiği ortamda, yakın çevresi içinde ilgi ve himaye görerek geçirmesi en güzeli olmakla birlikte, günümüzde çekirdek aile yapısının yaygınlaşması, evlenen çiftlerin başka bir yerde ikamet etmesi, yaşlıların bir taraftan genç aile üyelerinden ayrılmalarına yol açarken, diğer taraftan da barınmalarını önemli bir sorun haline getirmektedir. Devletimiz de bu nedenle, kendilerine bakamayacak durumda olan yaşlılarımızın mümkün olduğunca gelenek ve göreneklerimize uygun olarak kendi evlerinde, aile ortamlarında zamanlarını geçirmelerini sağlamaya, onların bakım ve ihtiyaçlarını kendi ailelerinin içinde karşılamaya yönelik çalışmalar yapmakta, bunun mümkün olmaması halinde ise yaşlılarımızı huzurevlerinde ve yaşlı bakım evlerinde ağırlamaktadır. En verimli çağlarını ülkesine ve milletine hizmetle geçirmiş bütün değerli büyüklerimizin Yaşlılar Günü’nü kutluyor, kendilerine sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol