Çan’da Ramazan seferberliği

Çan Belediyesi ekipleri de her yıl olduğu gibi Çan’ı hem Ramazanın manevi atmosferine hazırlamak hem de Çanlı veya Çan dışından ilçeye gelecek misafirler için şehrin sokaklarından park ve bahçelerine kadar temizlik ve düzenleme anlamında yoğun bir çalışma programına devam ediyor.

Çan’da Ramazan seferberliği

Çan Belediyesi ekipleri de her yıl olduğu gibi Çan’ı hem Ramazanın manevi atmosferine hazırlamak hem de Çanlı veya Çan dışından ilçeye gelecek misafirler için şehrin sokaklarından park ve bahçelerine kadar temizlik ve düzenleme anlamında yoğun bir çalışma programına devam ediyor.

15 Mayıs 2018 Salı 13:54
Çan’da Ramazan seferberliği

Çan Belediyesi ekipleri sokak sokak, cadde cadde köşe bucak devam eden temizlik faaliyetlerinde yol ve kaldırımlarda noktasal tadilat yaparken, çevre yolu refüjlerindeki çevre düzenlemeleri gerçekleştiriyor. Sokak aralarında dağınık bir görüntü sergileyen otları da temizleyen ekipler gece saatlerinde de çalışarak havaların ısınmasıyla ortaya çıkan sinek ve larvaları önlemek için ilaçlama faaliyetleri yürütüyor. Üstelik Çan sokaklarında bulunan her bir çöp konteyneri de özel bir araçla yıkanarak dezenfekte ediliyor. Kapı kapı dolaşan Çan Belediyesi personeli Çan Belediyesi’nin her yılki geleneğini bozmayarak Ramazan imsakiyelerini Çanlı vatandaşlara ulaştırmaya başladı bile. Ramazan boyunca şehir meydanında kurulu kalacak olan satış stantları ise Ramazan Sokağı olarak giydirilmiş. Bu yıl 10. uncu kez yapılacak olan etkinlikler, Ramazan’ın ilk akşamı olan 16 Mayıs Çarşamba akşamı Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve fasıl programıyla başlıyor.  18 Mayıs Cuma akşamı birbirinden keyifli çocuk programları, 19 Mayıs Cumartesi akşamı Esat KABAKLI konseri ve Ramazan boyunca daha pek çok programda peşi sıra devam edecek. Tüm bu fiziksel belediyeciliğin yanı sıra ‘Çan’da Ramazanlar bir başka yaşanacak’ diyerek 9 yıl önce yola çıktıklarını ve bu yıl 10. uncu Ramazan Etkinliklerinin düzenlediğini belirten Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, bu yıl bomba gibi bir Ramazan etkinliği programı hazırladıklarını ifade etti. Ramazan ayına hazırlık faaliyetlerini bizzat takip eden Başkan Kuzu yaptığı açıklamada; “11 ayın sultanı atfettiğimiz mübarek Ramazan ayına sayılı ünler kaldı. Belediye olarak bizlerde hizmetkârı olduğumuz Çanımızın bu mübarek zaman dilimine en hazır haliyle girmesi için gayret sarf ediyoruz. Ramazan, gönüllerin ilahi bir hikmetle inceldiği, manevi his, duygu ve düşüncelerimizin güçlendiği, Yüce Yaradan’ın bizlere armağan ettiği çok özel ve bereketli bir zaman dilimidir. Kadim medeniyetimizde asırlar boyunca olduğu gibi bizler de Ramazan ayında şehrimizin temizliğine, düzenine ayrı bir hassasiyetle yaklaşıyoruz. Ayrıca Çan Belediyesi olarak, bizler de bu manevi ayı birlik ve beraberlik içerisinde daha da keyifle geçirebilmemiz için, her yıl olduğu gibi yine bu yıl da daha dolu daha canlı bir Ramazan etkinlikleri takvimi hazırladık. Tüm esnaflarımız ve vatandaşlarımızı kapı kapı ziyaret ederek dağıttığımız Ramazan imsakiyelerimizde de yer aldığı gibi neredeyse gün aşırı gerçekleştireceğimiz etkinliklerimizle bu yıl da yine çocuklarımıza unutamayacakları Ramazan hatıraları kazandıracağız inşallah.” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanBelediyesiRamazan
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol