CHP’li Erkek tutuklu gazetecilerle bayramlaştı

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu üyesi Muharrem Erkek, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazetecileri ziyaret ederek bayramlaştı.

CHP’li Erkek tutuklu gazetecilerle bayramlaştı

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu üyesi Muharrem Erkek, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazetecileri ziyaret ederek bayramlaştı.

04 Eylül 2017 Pazartesi 15:44
CHP’li Erkek tutuklu gazetecilerle bayramlaştı

Ziyaretiyle ilgili bilgi veren CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu üyesi Muharrem Erkek; “Bayramlaşma amacıyla Silivri Cezaevi'ne gittim. Herkesin morali yüksek, tıpkı Ergenekon, Balyoz gibi nasıl bir kumpasla karşı karşıya olduklarını iyi biliyorlar. Mustafa Kemal Atatürk'ün çok güzel bir sözü var; ‘Bağımsızlık, istiklal, istikbal adaletle mümkündür.' Sarayın OHAL rejiminde bütün muhalefet boğulmak isteniyor. Onlar içeride, biz dışarıda ama hepimiz cezaevindeyiz. Hukuk ve demokrasi askıda. Adalet çürüdüğü zaman devletin bekası tehdit altındadır. Dünya tarihine bakalım ya da çok yakın zaman öncesi ülkemizdeki yaşananlara bakalım. Siyasi davaların tamamı çökmüştür. Bundan sonraki davalar da çökmeye mahkumdur. Cumhuriyet Gazetesi yayın danışmanı Kadri Gürsel, 'Türkiye adaletsiz yaşayamaz. 11 Eylül’deki Cumhuriyet davası duruşmasından çıkacak olan sonuç, adalet açığını daha da büyütmemeli ve yaralı vicdanları bir nebze olsun teskin edici bir şekilde tecelli etmelidir' diyerek bize seslendi. Bildiğimiz gibi 11 Eylül’de Cumhuriyet Gazetesi duruşması var. Bu duruşmada haksız tutuklamaların son bulacağını düşünüyorum. Basın özgür ise toplum özgürdür. Gazetecilik suç değildir. 11 Eylül’de umarım özgürlüklerine kavuşurlar. Çünkü aileleri ile birlikte giderilmesi çok zor mağduriyetler yaşıyorlar. Bir hukukçu olarak, suçsuz bir insanın cezaevinde bulunmasının, ağır ve adaletsiz bir durum olduğunu biliyorum. Suçsuz bir insanın cezaevinde olması kadar ağır ve adaletsiz bir durum yoktur. Onlar gazeteci. 11 Eylül’de umarım adaletsizlik, haksızlık daha da büyümez, mağduriyetler giderilmesi imkânsız boyutlara ulaşmaz, vicdanlardaki yara bir nebze de olsa giderilmiş olur. Sözcü Gazetesi muhabiri Gökmen Ulu da şu mesajı yolladı: '1 Eylül Dünya Barış gününü geride bıraktık. Ülkemizde bahsi bile geçmedi. Eş zamanlı olarak bayramların ana temasının barış olduğu da unutuldu. Görüyoruz ki ülkemiz bu kavramda ne kadar uzak. Barışı, adaleti, özgürlüğü özledik.' Düşünebiliyor musunuz, Sözcü Gazetesi'nin muhabirleri tutuklu ve ortada hazırlanmış bir iddianame bile yok. Gökmen Ulu'yu ve Mediha Olgun'u tutuklayanlar da çok iyi biliyor ki onlar suçsuz” dedi.

Dünya Barış Günü mesajı

Dünya Barış Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Erkek; “Dünyayı kasıp kavuran II. Dünya Savaşı 1 Eylül 1939 yılında Almanya’nın Polonya’yı işgal etmesiyle başladı. Bu kanlı savaşta yaklaşık 65 milyon insan öldü. Üstelik, savaşlarda görülen rakamların aksine bu ölenlerin ise yüzde 33'ü askerken, yüzde 67'si sivildi. Başka bir ifadeyle çoğu üniformasız insanlar acımasız savaşın kurbanı olmuştu. Yıkımın büyüklüğü, dünya tarihini değiştirecek kadardı. İşte bu yıkımın izlerin silinmesi için 1 Eylül Dünya Barış Günü olarak ilân edilmiştir. Geldiğimiz noktada, barışa ne derece ihtiyacımız olduğu açıktır. Türkiye, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bölgedeki en büyük savaşlara girmek zorunda kalmış, tüm bu savaşların sonucunda kin, nefret değil; kardeşlik, barış mesajını tüm dünyaya verebilmiş, barış için uluslararası alanda çalışmalar yapmıştır. Bunun en net örneği Çanakkale Savaşları’dır ki kentimiz bu nedenle barışın kenti olarak anılmaktadır. “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesini dünyaya kazandıran Mustafa Kemal Atatürk, 1934 yılında ANZAC annelerine hitaben şöyle bir mektup yazmıştır: "Uzak memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar; burada dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükûn içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar; gözyaşlarınızı dindiriniz, evlatlarınız bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır." Günümüzde ihtiyacımız olan tam da bu anlayıştır. Barış gerekir, bize ve dünyaya. Adalet, barış, demokrasi, eşitlik, kardeşlik, dayanışma, özgürlük ilkeleri insanlığa çok uzak değil. Yemen’de, İsrail’de, Suriye’de, Afrika’da, Amerika’da, Asya’da dünyanın her yerinde insanlığın barışa ihtiyacı bulunmaktadır. Uluslararası örgütler bu anlamda daha etkin ve tarafsız girişimler gerçekleştirmelidir. Türkiye ise bir tane dahi dostu kalmayan ülke konumundan ve kötü yönetilen, mezhepçi dış politikasından derhal vazgeçmelidir. Gelecek günlerin barışa açılan kapılar olması dileğimle 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutlarım” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol